Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Surten els ajuts a la compra de maquinària agrícola

1 fotos

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha convocat els ajuts per a l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies 2011, i n'ha aprovat les corresponents bases reguladores. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes.

El Departament d'Agricultura considera convenient continuar fomentant la compra de maquinària i equips agrícoles en comú que incorporen noves tecnologies, així com la renovació del parc nacional de maquinària agrícola. Això és conseqüència de la necessitat de complir els objectius de millorar l'eficiència energètica per a aconseguir la quota d'estalvi de carburants assignada al sector agrari, així com la de reduir les emissions contaminants a l'atmosfera, i facilitar una òptima racionalització de la seva utilització. Aquestes ajudes tenen també com a objectiu facilitar l'associacionisme agrari, contribuint a l'adquisició de maquinària i equips per part d'associacions d'agricultors, per ús en comú d'aquests.

Així, l'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és fomentar l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles nous que incorporin noves tecnologies, i als efectes de l'aplicació d'aquesta línia d'ajuts, tenen la consideració de noves tecnologies les màquines i els equips que impliquin un avenç sensible en relació amb els utilitzats actualment amb caràcter general a les explotacions agràries. La innovació ha de comportar, necessàriament, un dels efectes següents: reduir el consum energètic, millorar els sistemes de producció, millorar les condicions ergonòmiques i de seguretat de les operacions mecanitzades, o conservar la qualitat ambiental.

 

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts:

a) Les societats cooperatives i les seves agrupacions o unions, les societats agràries de transformació, les organitzacions de productors agraris, i les agrupacions de defensa vegetal o sanitària, sempre que l'adquisició de màquines i equips estigui justificada per la seva activitat específica.

b) Les agrupacions sense personalitat jurídica que tinguin un pacte contractual reconegut pel Departament i subscrit per un mínim de set titulars d'explotacions agràries.

Els ajuts que preveu aquesta Ordre van a càrrec d'una partida pressupostària del Departament per a l'any 2011. L'ajut té caràcter de subvenció directament aplicable al cost d'adquisició de les màquines i/o equips, sense poder superar la quantitat de 15.000 euros anuals per persona beneficiària i any.

 

Les sol·licituds per participar en la convocatòria pública d'aquests ajuts s'han de presentar per mitjans telemàtics mitjançant el web http://www.gencat.cat/ovt.

 

 

Data de Publicació 13 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , DAAM "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.