Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El paraguaio torna a ser el producte estrella

El préssec i la nectarina plana també guanyen terreny davant el préssec tradicional

  • Soses
8 fotos

"Cal escollir molt bé el que vols plantar i aquest any és un any difícil". Simó Alegre, director de l'estació experimental de l'IRTA de Gimenells, feia aquestes declaracions a la revista Altanto!! durant la XV Exposició de varietats de préssec i nectarina que va tenir lloc al juliol a Gimenells. Amb una assistència considerable, uns 800 agricultors, la jornada va posar de manifest l'interès creixent en préssec i nectarina plana, mentre es va assenyalar el paraguaio com el producte que ha salvat la campanya a molts pagesos durant les darreres campanyes.

Soses també va acollir el 30 i 31 de juliol la vuitena edició de l'Exposició de préssec i nectarina. La jornada es va dividir en la part tècnica el dissabte, amb ponències i mostres de varietats de préssec i nectarina; i la part lúdica del diumenge, amb una exhibició de pastissos, la tradicional macromacedònia i un grup d'animació infantil. També es va instal·lar amb molt d'èxit una exposició d'estris antics a càrrec del sosí Jaume Viladegut. 

"Aquesta és la pitjor crisi després de la del 2005", afirmava Ignasi Iglesias, responsable del programa d'avaluació de material vegetal de l'IRTA durant la jornada a Gimenells. I és que "tot el que podia passar malament ha passat", deia referint-se a la crisi del cogombre, a que s'han solapat campanyes, a que les condicions climàtiques no han acompanyat i a que el consum ha baixat molt. 

Per la seva banda, l'alcalde de Soses, Isidre Mesalles, va mostrar-se satisfet per l'alt nombre d'obtentors i viveristes que van assistir a l'exposició varietal de Soses. Prop de 3.000 agricultors van assistir a la jornada, que va ser clausurada pel president de la Diputació, Joan Reñé.

 

Data de Publicació 18 Agost de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , exposicions , Gimenells i Pla de la Font , jornades , Soses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.