Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Les pèrdues de la collita d'oliva poden arribar al 50% de la producció per la sequera

1 fotos

Unió de Pagesos adverteix que la previsió per a la collita d'oliva d'aquesta campanya a Catalunya pot comportar pèrdues de fins el 50% de la producció d'un any normal a causa de la important sequera que han patit els conreus des de l'abril passat, i en el cas que no plogui immediatament, tenint en compte que la previsió de collita de la campanya de l'oliva començarà entre finals d'octubre i començament de novembre. El sindicat recorda que aquesta perspectiva faria empitjorar encara més la greu crisi de preus que pateix el sector.

Unió de Pagesos constata que actualment el conreu de l'olivera de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i les Garrigues es troba en una situació crítica, ja que l'oliva necessita aigua per començar a endurir el pinyol i acabar de formar-se. L'única opció que permetria millorar la collita seria que plogués, perquè al sòl no hi ha aigua a causa de la sequera. A més, ja s'observa l'existència de moltes olives que comencen a tornar-se fosques i que ja no es recuperarien encara que plogués.

El sindicat denuncia que l'assegurança de rendiments, que permetria cobrir aquesta adversitat, ofereix unes prestacions tan nefastes per al sector que només cobreix el 7% del total de la producció d'olives. Actualment hi ha assegurades 10.925 hectàrees per a una producció d'11,3 milions de quilos d'olives, mentre Catalunya té 118.000 hectàrees que produeixen uns 170 milions de quilos. Unió de Pagesos ja ha alertat en diverses ocasions al departament d'Agricultura sobre la necessitat de millorar l'assegurança agrària prioritzant que els rendiments s'adeqüin a la realitat productiva de les explotacions.

Per al sindicat, la perspectiva de poder arribar a perdre més del 50% de la collita d'olives en aquesta campanya encara pot empitjorar més la situació del sector, que des de fa quatre temporades consecutives està sotmès a una greu crisi de preus, tot i que cada any s'incrementa la demanda en el mercat interior i exterior. En el cas d'aquest campanya, l'augment del mercat interior respecte a l'anterior és del 3%, mentre que a l'Estat l'exportació augmentarà en un 7% respecte a l'any passat.

Per a Unió de Pagesos, la mesura de l'emmagatzematge privat per retirar oli d'oliva del mercat defensat per la ministra d'Agricultura, Rosa Aguilar, no és cap solució als problemes del sector, ja que el problema no és el mercat sinó la situació d'oligopoli que el controla i que marca els preus a la baixa.

 

Data de Publicació 03 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , meteorologia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.