Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Pelegrí insta a crear una única Associació de Productors de fruita

1 fotos

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, en el marc de la inauguració de la vuitena edicói de la Fira de la Figa d'Alguaire, ha remarcat la necessitat de crear a Catalunya una única Associació d'Organitzacions de Productors (AOP) que agrupi les diferents Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH), una figura prevista a la normativa de la Unió Europea, que sigui capaç d'incidir en: prevenció i gestió de crisis, normes de producció, comercialització i promoció dels productes (sobretot en els mercats exteriors), etc... però, per sobre de tot, que sigui capaç d'aglutinar l'oferta. "Estem parlant de posar en una sola mà la pràctica totalitat de la fruita catalana, més un 20% provinent de fora de Catalunya, aquest és el camí per a què el sector fructícola català pugui fer front amb eficiència a una distribució cada cop més poderosa. A la pràctica, tot passa pel fet que els associats cedeixin part del programa operatiu (i dels recursos corresponents) a la AOP, la qual gestionarà aquests recursos pel benefici de tots... El que busquem és sumar esforços, recursos (tant econòmics com humans) i crear sinèrgies entre tot el capital fructícola del nostre país", ha manifestat el conseller.
 
Actualment, Catalunya compta amb un total de 61 OPFH de fruita, a més d'una setantena d'empreses més que, sense ser OPFH, agrupen i comercialitzen fruita. "És millor 1 equip comercial fort i potent, amb capacitat negociadora, que 131 equips comercials", ha assenyalat el conseller.
 
El titular del Departament també ha fet una ferma defensa d'un preu just i dels productes de proximitat, i ha palesat la necessitat de millorar les relacions entre les baules de la cadena agroalimentària, i bones pràctiques.
 
D'altra banda, el conseller també s'ha referit a l'aeroport Lleida-Alguaire, i ha reiterat que el Govern català està treballant per potenciar aquesta infraestructura, també per a mercaderies agràries, perquè, a més, cal ser conscient que "el futur d'Alguaire també passa per reforçar la logística, els serveis i la indústria. Catalunya té futur, els catalans tirarem endavant i demostrarem que el que diuen alguns no és veritat".

 

Data de Publicació 18 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " aeroport Lleida-Alguaire , agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM , empreses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.