Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Intercanvi d'acusacions entre UP i el director general de Desenvolupament Rural

El sindicat qualifica de negligent la gestió del PDR català i Bertran els demana que no intoxiquin amb declaracions errònies

  • Roda de premsa que va oferir el sindicat agrari
1 fotos

Unió de Pagesos denuncia una gestió negligent per part del departament d'Agricultura del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) a Catalunya, aprovat per la Comissió Europea, que ha suposat, segons el sindicat, la disminució dels recursos destinats a donar suport al sector agrari. Afirmen que durant els tres anys de legislatura del conseller Joaquim Llena només s'ha executat una mitjana anual de 125,9 milions d'euros del PDR, un 26% menys que la mitjana anual de l'anterior govern, que va ser de 170,4 milions d'euros.

D'altra banda, Unió de Pagesos afirma que en tres anys, el departament només ha executat un 29,24% dels recursos del PDR programat, quan segons ells, una gestió eficaç comportaria haver-hi destinat el 42,8% dels recursos del programa. En altres paraules, només ha destinat 297,3 milions d'euros, quan ja hauria d'haver destinat 435,7 milions.

Aquestes declaracions han tingut la seva rèplica per part del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, que ha afirmat que no té sentit comparar els inicis del PDR amb els anys finals del PDR 2000-2006, ja que la màxima execució s'aconsegueix quan els programes ja porten un temps funcionant. A banda d'això, Bertran ha explicat que s'ha de tenir en compte que els tres anys del conseller Llena coincideixen amb els tres anys del PDR i que a més, el programa es va aprovar al desembre de 2007 per tant, ja es veu reduït per condicionants externs al DAR.

A banda d'això, el director general de Desenvolupament Rural ha assegurat que les mitjanes realitzades per Unió de Pagesos en la mesura de modernització de les explotacions agràries no són correctes a més d'afirmar que el sindicat "confon al sector amb aquestes declaracions, alhora el dAR es mostra preocupat per la situació de desorientació d'aquesta organització, que en definitiva és contraproduent per al sector".

Per últim, Bertran ha manifestat que "davant la preocupant situació de crisi que està patint el sector, el més desitjable per a tots seria que UP col·laborés amb l'Administració", però ja que aquesta no sembla la intenció d'aquest sindicat, ha demanat que "com a mínim no intoxiquin amb declaracions errònies".

Data de Publicació 26 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " DAAM , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.