Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El que més busca el consumidor en la fruita és l'aroma

4 fotos

El consum de préssec i nectarina a Espanya s'ha mantingut en els darrers anys i existeix un clar favoritisme cap a la fruita dolça enlloc de l'àcida. Així es va posar de manifest a la darrera edició del Fòrum nacional del préssec i la nectarina que va tenir lloc a Alcarràs el passat 6 de maig. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí; el president de la Diputació, Jaume Gilabert; l'aleshores alcalde de la vila, Gerard Serra; i el president del CEAP, Carlos Montoy, van presidir la jornada. Amb una assistència força elevada, les conferències van tractar aspectes com les tendències del consum, els requisits de la gran distribució, els projectes tècnics i, finalment, es van donar a conèixer les previsions europees de collita de préssec i nectarina per la campanya 2011.

Durant la jornada, Afrucat, IRTA i Supermercats Pujol van explicar el projecte pilot que van dur a terme per tal de separar les nectarines dolces de les àcides. El resultat va ser un clar augment de les vendes de nectarina dolça per sobre les varietats més àcides.

Per últim, Manel Simón, director general d'AfruCat, va presentar les previsions de producció de préssec i nectarina a Europa. Amb una producció similar a la d'anys anteriors però menor que la mitjana dels anys 2005-2009, es preveu una collita de 3.640.000 tones. França (-3%), Grècia (-3%) i Itàlia (-2%) són les causants d'aquesta disminució, mentre que a Catalunya augmenta un 11% i a Lleida un 12% respecte l'any anterior. En el conjunt del país, també augmenta la producció un 6%, situant-se a 1.118.000 tones. Aquesta situació, si la meteorologia no canvia, podria ser molt beneficiosa per les vendes catalanes.

 

 

Data de Publicació 09 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , jornades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.