Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Pelegrí demana més protecció per als camions que porten fruita a França

El conseller demana celeritat al MARM i a la UE per no empitjorar la difícil situació que travessa aquest sector

1 fotos

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha reiterat al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) mesures de protecció per als camions catalans que transporten fruita de pinyol cap a França davant la campanya de controls que el govern gal està duent a terme a les carreteres i mercats d'abastament. Pelegrí ha fet aquestes declaracions després que avui mateix un piquet de pagesos francesos en vaga hagi malmès la càrrega d'un camió de verdures que provenia d'Espanya.

El responsable de l'Administració agrària catalana ha explicat que a mitjans mes de juliol ja va demanar al Ministeri que es fessin les gestions pertinents davant les autoritats de França i de la UE perquè no es produïssin obstruccions a l'entrada de productes catalans i espanyols a França i que es garantís la lliure circulació de mercaderies. Pelegrí va fer aquesta reclamació davant l'anunci fet, el passat dia 10 de juliol pel secretari d'Estat francès de Comerç i Consum, Frédéric Lefevre, d'iniciar una operació de controls i inspeccions a la frontera francesa.

Pelegrí considera que no s'han fet les gestions pertinents per arranjar aquesta problemàtica i ha afirmat que cal actuar amb celeritat perquè el sector de la fruita de pinyol està travessant un moment complicat. Pelegrí també ha recordat que des de la conselleria s'estan realitzant gestions a través del propi Departament i de l'Oficina de la Generalitat a Brussel·les i també a través del principal lobby que agrupa el sector, l'Arelfh (Associació de regions hortofrutícoles) davant les instàncies comunitàries i el Ministeri, amb l'objectiu d'adoptar mesures extraordinàries per a la fruita.

 

Data de Publicació 25 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM , Generalitat , internacional "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.