Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La confusió sexual en fruiters

1 fotos

L'aposta per la tècnica de confusió sexual per controlar les principals plagues del presseguer i la nectarina: Anarsia (A. Lineatella) i Grafolita (Cydia Molesta) com a mètode alternatiu, es amb l'objectiu de reduir de forma significativa l'utilització d'insecticides en les plantacions.

La tècnica de confusió sexual es basa en entorpir el sistema de comunicació entre mascles i femelles dels insectes. Aquest sistema de comunicació el realitzen mitjançant un olor específic de cada espècie que emet la femella (feromona) per atraure el mascle i aparellar-se per perpetuar l'espècie mitjançant la posta d'una nova generació. Doncs la confusió és exactament el que indica el seu nom, confonem al mascle, posem al camp tal quantitat de feromones sintètiques que el mascle no és capaç d'orientar-se per trobar la femella i es trenca el cicle de la plaga doncs la femella no és fecundada, no hi ha ous ni erugues ni nova plaga i, per tant, no hi ha danys al cultiu.

Aquest mètode alternatiu es troba dins una estratègia emmarcada en el programa de lluita integrada i minimització d'utilització de productes químics, per aconseguir la màxima reducció de residus en la producció de la fruita, en contraposició a la lluita tradicional mitjançant tractaments químics de forma repetitiva, amb la problemàtica que comporta de tipus de producte residual a utilitzar i el seu termini de seguretat.

Aquest sistema s'ha contrastat que resulta suficient per controlar la plaga sense intervencions amb tractaments de productes químics i amb un nivell suficient per que no apareguin danys en el fruit en el moment de la collita.

Aquesta nova estratègia és molt eficaç i a la vegada respectuosa amb el medi ambient. La seva utilització com a tècnica alternativa de control esdevé clau en el futur de la producció de fruita, i suposa un gran salt qualitatiu en el nostre sistema de producció, dons és una aposta de futur i una ratificació del compromís per obtenir una producció respectuosa amb el medi ambient.

L'experiència d'aquest any conclou que en les nostres contrades el sistema funciona i no és necessari utilitzar tractaments químics.

 

Pere Cabiscol Barios
Director Servei Tècnic de Fruits de Ponent

 

 

Data de Publicació 21 Juny de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , animals "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.