Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

UP demana als nous ajuntaments que fomentin l'activitat agropecuària

1 fotos

El sindicat Unió de Pagesos demana als ajuntaments que duguin a terme polítiques actives per a la defensa i promoció de l'activitat agrària. Segons l'organització, és competència dels municipis vetllar per tal que els productes que es venen a les fires i mercats compleixin amb les normes d'etiquetatge, i que aquests productes provinguin de l'artesania alimentària en els casos on aquesta sigui un requeriment indispensable per poder participar-hi. Els ajuntaments també poden jugar un paper actiu en la promoció de productes de qualitat del municipi i en la potenciació de mercats de venda directa. I a la vegada, afirmen, poden ser proactius a l'hora de denunciar les males pràctiques de la distribució.

D'altra banda, Unió de Pagesos també demana als ajuntaments que col·laborin per tal de facilitar l'adequació de les explotacions a la nova normativa de benestar animal, amb l'objectiu que la possible interpretació que se'n faci d'aquesta no suposi un problema ni es converteixi en una trava per als ramaders. En aquest sentit, el sindicat demana als ajuntaments que donin suport a la petició que l'organització ha fet arribar al Govern de regular per llei aquesta compatibilitat urbanística. Es tracta de portar a la pràctica una simplificació dels tràmits urbanístics per a l'adequació de granges a la normativa de benestar animal establint una tramitació específica amb caràcter temporal, i a més, que es resolguin amb caràcter general les limitacions establertes per les normes subsidiàries o els plans d'ordenació urbanística municipal, que moltes vegades no permeten aprovar projectes d'ampliació de granges, ja que tendeixen a considerar l'activitat ramadera no adequada per a que es desenvolupi en els municipis.
 
El termini per a l'adequació a la normativa comunitària de benestar animal en el cas de les gallines ponedores acaba el 31 de desembre d'aquest any, i en el cas del porcí, el 31 de desembre de 2012. Aquestes normes estableixen la superfície que necessita cada animal, i que pot suposar un increment d'entre un 20 i un 30% de la superfície actual.
 
Unió de Pagesos també fa una crida als ajuntaments per tal que tinguin en compte les necessitats i la situació del sector agrari a l'hora d'elaborar els Plans d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb l'objectiu que no en surti perjudicat, sobretot pel que fa a la regulació del sòl no urbanitzable.
 
El sindicat fa també una crida a l'administració catalana i a la central per tal que s'abordi de manera decidida el finançament municipal per aconseguir que els ens locals puguin prestar els serveis necessaris al món rural.

Data de Publicació 23 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajuntaments , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.