Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

Com cuidar la flor tallada

1 fotos

Per a assegurar la conservació del ram, les seves tiges van embolicades amb una bossa de cel·lofana que inclou un gel protector que ajuda a mantenir fresques les flors. Li recomanem que tregui la protecció i passi les tiges per l'aigua. A continuació, cal tallar-les dos centímetres amb una navalla o gabinet ben afilat, per posteriorment col·locar-les en un recipient amb aigua. Així evitem l'efecte d'assecat de la tija durant el transport, provocant que no absorbeixi correctament els nutrients. Li aconsellem canviar l'aigua del recipient aproximadament cada dos dies, o quan no estigui l'aigua neta.

Un ram o un centre de flor tallada a casa, és el guarniment més bonic que puguem tenir, ara bé a part de fer bonic, com més temps en gaudeixi la seva presència més contents estarem nosaltres, i la persona que de tot cor ens ha ofert el present. Per poder allargar més la vida de la flor tallada haurem de seguir o respectar una sèrie de passos.

A- Els recipients on posem les flors s'hauran de rentar bé amb aigua i sabó i a poder ser, sobretot si són de plàstic, rentar-los amb llegiu

B- El recipient millor és el de vidre i a poder ser de colors foscos, ja que els transparents hauran de tenir una bona higiene, per evitar la proliferació dels gèrmens deguts a l'acció de la claror amb aigua.

C- Hem d'evitar que les fulles o parts més tendres entrin en contacte amb l'aigua, ja que és podririen molt ràpidament.

D- La flor tallada tant sol cal que li toqui la punta de la tija a l'aigua per absorbir aigua. A excepció de les roses que al tenir molta superfície foliar i molts pètals, s'hauria de submergir lo màxim possible (sense mullar fulles),degut a que la transpiració és molt elevada.

E- Les tiges s'hauran d'escurçar casi diàriament, executant una tallada " al bies" per facilitar l'absorció d'aigua i així netejar la ferida o tallada de la possible proliferació de fongs. També cal canviar-li l'aigua.

F- En les flors procedents de bulbs, s'ha d'eliminar qualsevol part restant d'aquests, ja que l'absorció d'aigua no existirà.

G- Algunes flors que produeixin llet (flor de Nadal,...) abans de posar-les amb aigua cal cremar la tallada, amb una flama, per cicatritzar la ferida i així evitar una descompensació hídrica.

H- Cal executar els talls de les tiges amb estris ben esmolats i a poder ser amb navalles, executant els talls esbiaixats.

I- En plantes llenyoses els talls es faran en forma de creu per augmentar la superfície d'absorció d'aigua.

J- Segons estudis recents la incorporació " d'àcid acetil salicílic (Aspirina)" en l'aigua de les plantes ,concretament les proves s'executaren amb clavells, allarga la vida entre 3 i 7 dies.

K- La incorporació de vinagre, clor,... o productes específics per la conservació de flor tallada, tant sols serveixen per evitar la proliferació de fongs i gèrmens a nivell de tallada, però realment allarguem una mica de la seva vida (millor tant sols tallar les tiges cada dia i canviar l'aigua).

L- La incorporació de productes endolçants (sucre,...) a l'aigua ajuden a les flors, a obrir-se d'una manera més natural, encara que per algunes varietats els ajuda a accelerar el seu procés i escurçar-los la vida.

M- En centres, al clavar les flors cal tenir l'esponja molt molla, sinó és produiria una capil·laritat contraria, invertint el sentit i esgotant la flor en qüestió de moments.

N- Als centres no cal retallar les tiges, però si afegir aigua al recipient o esponja per evitar el dessecament produït per la transpiració.

 

Deli Sasot
Flors Deli

 

Data de Publicació 03 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " decoració , Flors "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.