Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

L'or, ara a la cuina

1 fotos

L'or és el metall més preciós del món i de la història. Actualment s'associa a la riquesa econòmica, al glamour, al prestigi, al luxe, a allò exquisit i sofisticat. Es relaciona també amb la decoració, l'encunyació, l'art i la joieria, ja sigui en forma de penjolls, cadenes, rellotges o arracades. Però en els darrers anys ha entrat a formar part d'un altre àmbit, el de l'alta gastronomia, i cada cop més deixa de ser exclusiu dels més adinerats i entra mica en mica a la societat en general.

L'or en sí no té un sabor característic propi, sinó que els experts culinaris afirmen que s'utilitza més per una funció decorativa que no pas gustosa. Converteix el plat en un menjar glamurós i sofisticat, asseguren. Cal destacar que ja en l'època de l'antic Egipte s'afegien partícules d'or als plats perquè creien que els allargava la vida i els feia sentir millor.

Les propietats de l'or

Les aplicacions medicinals amb or tenen més de 5.000 anys d'història. A principis del s. XX es tractava l'artritis reumatoide amb compostos d'or i avui dia encara s'utilitza amb alguns pacients. Existeixen també aplicacions per tractar el lupus o per fer-lo servir d'antiinflamatori i antioxidant. Diversos especialistes asseguren que elimina toxines i retarda l'envelliment de la pell. D'altra banda, avui dia s'està investigant les possibles propietats anticancerígenes d'aquest metall preciós.

L'or gastronòmic

L'or comestible és l'última tendència en l'alta gastronomia. Existeixen restaurants d'alta cuina que ofereixen els seus menús amb làmines d'or als seus plats. Però no només el podem trobar al menjar sinó també a la beguda. El cava o el vi espumós formen una combinació perfecta amb les làmines d'or que floten dins la botella. El brindis amb aquest producte esdevé únic, al mateix temps que es pot convertir en un detall ben original per regalar.


Data de Publicació 25 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Cuina "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.