Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

Què faig si em pica una medusa?

1 fotos

Portes tot l'any esperant que arribi l'estiu per anar a la platja, agafar color sota el sol i gaudir del soroll de les onades. Te'n vas a banyar i sents un dolor intens a la cama. "Au!" T'ha picat una medusa.

La picada

La sensació és molt similar a la del dolor causat per una cremada. Notarem picor, s'inflarà la zona i se'ns posarà vermella. La picada ens provocarà una erupció a la pell que pot aparèixer i desaparèixer diverses vegades i durar fins i tot setmanes, encara que el més normal és que el dolor se'n vagi als pocs dies.

Les primeres reaccions

Si ens pica mentre ens estem banyant, hem de sortir ràpidament de l'aigua. Amb unes pinces -mai amb les mans- em d'intentar treure les restes de tentacle, si és que n'hi ha. El següent pas és rentar-se la zona amb aigua salada, mai amb aigua dolça. Un cop rentat hi podem aplicar gel com més aviat millor per rebaixar la inflamació i calmar la picor. És molt important, que no apliqueu el gel a la pell directament, utilitzeu una bossa de plàstic.

El contacte amb els tentacles de la medusa us provocarà una ferida que es pot infectar. Per aquest motiu s'aconsella l'aplicació d'un antisèptic com l'alcohol iodat 3 o 4 vegades al dia durant un parell o tres de dies. Intenteu, en la mesura possible, no rascar-vos la zona de la picada.
En qualsevol cas és recomanable que acudiu al lloc d'emergència més proper que tingueu.

Recomanacions

No toqueu mai una medusa encara que estigui morta, ja que encara us pot picar. A més, una segona picada us podria provocar una reacció més severa.

El més important és evitar el contacte amb els tentacles, especialment als ulls. Les cremes solars, els banyadors sencers, les samarretes i les ulleres bussejadores són mesures que ens protegeixen del contacte amb les meduses. D'altra banda, existeixen cremes solars que duen un component que les repel·leix. De totes maneres, no us banyeu si els serveis de vigilància no ho recomanen.

Per què hi ha tantes meduses?

Els experts asseguren que la proliferació de les meduses no és degut a la temperatura del mar Mediterrani, sinó més aviat a l'acció de l'home. La sobreexplotació pesquera provoca d'una banda que hi hagi més aliment per les meduses, és a dir, més plàncton, i d'altra, que disminueixi el nombre de depredadors com la tonyina, la tortuga o el peix lluna.

 

Data de Publicació 14 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " PAC , vacances "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.