Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

La poinsettia (flor de Nadal)

1 fotos

Encara que pensem que les flors són les fulles de color vermell, en realitat les autèntiques flors són grogues, molt petites i poc cridaneres. Aquestes estan rodejades per una espècie de fulles, normalment de color vermell, que són les bràctees. Les flors apareixen a finals de novembre i es prolonguen fins a meitat d'abril, encara que tenen la seva floració màxima durant el Nadal.

Com cuidar-la

Mantenir un regatge adequat és la feina més delicada del manteniment d'aquesta planta tan típica de les fetes de Nadal. La sequedat del terreny, juntament amb la falta d'humitat, fa que les fulles comencin a engroguir per les puntes i més tard acaben per assecar-se i caure. D'altra banda, un excés d'humitat fa que la planta es podreixi.

El millor és proporcionar-li una humitat ambiental alta, per això evitarem al màxim les estufes o les calefaccions. Si això no és possible, hem de col·locar un vaporitzador a l'habitació, sempre evitant no humitejar les fulles, la qual cosa afavoriria l'aparició de fongs. Un truc molt convenient és posar un bol d'aigua sobre l'estufa prop del radiador perquè la seva evaporació augmenti la humitat ambiental.

Evitarem entollar la planta sinó es pot podrir. És convenient deixar assecar el terreny entre reg i reg. Si tenim la planta dins d'un bol, evitarem que l'aigua arribi al test. Una bona solució consisteix en posar un llit de pedres de riu i col·locar el test a sobre. Després afegir aigua al bol sense que sobrepassi per damunt de les pedres. D'aquesta manera absorbirà la humitat sense que s'espatllin les arrels.

Un mal reg és la causa principal de la mort de la majoria dels exemplars. Si veiem que les fulles presenten un aspecte negrós amb signes de podridura, abandonarem el reg, podarem bé l'exemplar i el deixarem en un lloc ombriu, esperant que torni a brotar la pròxima temporada.

No li agraden els canvis d'emplaçament que normalment acaben per fer que li caiguin les fulles.

En resum, és una planta una mica delicada, però si seguiu aquests consells gaudireu d'una bonica poinsettia totes les festes, ja que per tradició el color roig pels Nadals dóna bona sort.

Us desitjo que passeu unes bones festes, i gaudiu d'aquests dies acompanyats dels qui estimeu.

Adelina Sasot (FLORS DELI)

Data de Publicació 22 Novembre de 2009
Comentari Article2 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Flors "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.