Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

Com tenir cura de les nostres flors

El rec, la nutrició, la llum i la temperatura són claus per a que tinguin un bon aspecte

1 fotos

Quan arriba la primavera, les plantes de les cases, les terrasses i els jardins reuneixen i recobren tota la seva esplendor, però perquè estiguin sanes i boniques necessiten unes cures bàsiques. Tant el lloc on les situem a casa com els nostres hàbits de rec i adob influeixen decisivament en el seu estat general, fins al punt que petits detalls com un corrent d'aire fred o la falta de llum durant gran part del dia poden engegar a rodar tots els nostres esforços per aconseguir que les nostres plantes conservin un bon aspecte.


Rec en la justa mesura

- Si no li és possible recollir aigua de la pluja per a regar, deixi reposar l'aigua de l'aixeta tota la nit perquè el clor s'evapori i la calç es dipositi al fons. Quan regui no esgoti l'ultima gota per evitar que caigui la calç.

- Alguna vegada pot regar les plantes amb una barreja d'aigua amb te. Veurà com recobren tota la seva vitalitat.

- Eviti esquitxar d'aigua les fulles i flors que estiguin a la llum del sol, sobretot en les hores de més calor ja que les gotes actuen com a lents i cremen i danyen seriosament la floració.

- Si ha de marxar de viatge i s'ha d'estar alguns dies fora de casa, asseguri's que no faltarà aigua a les seves plantes. Situï una galleda en un nivell superior i agrupi-les a sota. A continuació introdueixi uns cordons grossos a l'aigua i enfonsi els extrems a la terra dels tests, l'aigua hi arribarà per capil·laritat.

- Eviti regar en hores de màxima insolació, ja que pot estressar la planta, pels canvis bruscs de la temperatura. Les plantes aprofiten millor l'aigua a primera o a última hora del dia, quan l'evaporació és menor i l'aigua arriba gairebé fins a les arrels. No obstant això, com que encara hi ha risc de gelades nocturnes, regui les plantes d'exterior al matí per donar-li temps d'absorbir l'aigua. Evitarà que es congeli i que es danyin les arrels.

 

Nutrició. Alimentar-les bé

- Abans d'utilitzar el fertilitzant o adob, llegeixi atentament d'etiqueta del producte i respecti escrupolosament les indicacions i la dosi del fabricant.

- Utilitzi de forma racional els adobs per a evitar mancances o excessos, sobretot de nitrogen (amb poca quantitat no es desenvolupa la planta i amb molta quantitat creix de forma desmesurada i és més procliu a plagues)

- Quan faci te, no llenci les fulles que s'hagin quedat al fons de la tetera, posi-les a la terra de les plantes. Un altre remei casolà és regar-les amb l'aigua que sobra de la cocció de verdures. La gran concentració de sals minerals resulta molt beneficiosa per elles.

- No adobi mai durant el període de repòs de les plantes, després de plantar, trasplantar o canviar de test, fins que no transcorrin uns 15 dies, o si la planta està malalta. Aquestes tres regles exclouen els adobs orgànics i d'alliberament lent.

 

Llum i temperatura, amb moderació

- La llum és fonamental per a la vida de les plantes. Situï els tests en llocs lluminosos o, si no n'hi ha, situï'ls prop de fonts lluminoses artificials.

-Actuï amb moderació, la falta de llum fa que les plantes es marceixin, i la llum en excés provoca que les fulles es tornin grogues i caiguin.

- Al migdia, no exposi les plantes a la llum directa.

- Una planta d'interior necessita una temperatura d'entre 12 graus a l'hivern i 24 graus a l'estiu. Eviti els canvis bruscs de temperatura perquè fan caure les fulles i en paralitzen el creixement. No situï les plantes en zones amb corrent d'aire.

- Si les fulles de les seves plantes comencen a arrissar-se i adquireixen un to terrós és que l'aire és massa fred. Per evitar-ho mantingui el substrat relativament sec, i tregui les plantes dels ampits de les finestres, ni tan sols la calefacció pot protegir-les d'un descens brusc de les temperatures.

- Si les fulles es tornen grogues i les puntes marrons, vol dir que la temperatura és massa alta. Per evitar els danys, augmenti la humitat de la planta i busqui l'emplaçament més fresc possible.


Adelina Sasot
Flors Deli

Data de Publicació 25 Abril de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Flors "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.