Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Tendències

Enrere

Embaràs i calçat

1 fotos

Durant l'embaràs les dones desenvolupen diferents canvis anatomo-fisiològics que poden cursar amb molèsties o dolor. El mal de peus és considerat moltes vegades com a "normal" en la dona embarassada i no se li dóna gaire importància.

Les dones embarassades manifesten que els seus peus augmenten de talla durant l'embaràs. A part de l'edema provocat pels problemes circulatoris que cal tenir en compte l'increment de pes, canvis del centre de gravetat, canvis posturals que provoquen augment de pressió als peus i als genolls, i un excés de pronació per increment de pes o per l'acció hormonal (relaxina) sobre el teixit connectiu que forma els lligaments. Aquesta hiperpronació (balanceig del peu cap a l'interior durant la marxa) pot provocar sobrepressió i inflamació de diferents estructures com la fàscia plantar. També podem observar problemes d'hiperhidrosis (augment de la sudoració) i metatarsàlgies (dolor en el recolzament de l'avantpeu).

Les diferències en la mida i forma dels peus de les dones durant el període de gestació, especialment en els últims mesos, està relacionat amb la retenció de líquids o increment de teixits tous o greix. És per això que després de l'embaràs, generalment recuperen la seva forma i mida normal.

La marxa de les embarassades és el resultat d'una sèrie d'adaptacions necessàries per compensar el desplaçament del centre de gravetat a mesura que s'incrementa el pes. Les pressions plantars augmenten globalment i de forma progressiva, sobretot en la part lateral i el turmell.

A partir de la setzena setmana de gestació es produeixen els canvis més importants en relació amb els peus. Recomanem buscar calçats de forma ampla, amb una sola confortable i de correcta fricció amb el terra, sense tacó o tacó baix i de materials transpirables.

A l'hora d'anar a comprar el calçat recomanem anar-hi per la tarda, perquè és quan poden augmentar més el volum. L'objectiu bàsic del calçat serà proporcionar a la dona embarassada seguretat, confort i funcionalitat a la vegada que ens ofereixi una estètica agradable.


Xavier Companys i Borrell
Infermer i Podòleg col·legiat nº: 3013 i 1214

 

Data de Publicació 30 Juny de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " podologia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.