Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Els alumnes diabètics tindran un control a l'escola

Salut i Educació acorden un model d'atenció als infants amb diabetis en l'àmbit escolar

1 fotos

Actualment a Catalunya hi ha al voltant de 487 infants menors de 13 anys -150 dels quals tenen entre 3 i 7 anys- amb diabetis tipus 1. La diabetis no impedeix que els infants facin les activitats pròpies de la seva edat, però se'ls ha de controlar la glucosa i administrar-los insulina quan ho estableixen les pautes mèdiques. Sovint els controls de glucosa i l'administració de la insulina s'han de dur a terme en l'entorn escolar.

Per tal de donar resposta a aquesta necessitat, els departaments Salut i d'Educació, amb la col·laboració de l'Associació de Diabètics de Catalunya, han elaborat un Model d'atenció als infants amb diabetis en l'àmbit escolar. El model defineix les pautes d'actuació i el paper dels agents implicats en l'atenció als infants: la família o tutors, els centres educatius, els serveis sanitaris i l'Associació de Diabètics de Catalunya.

La col·laboració de l'Associació es concreta, d'una banda, en la formació de les persones encarregades de dur a terme el control de glucèmia i l'administració de la insulina i, de l'altra, en les tasques relacionades amb la informació i la sensibilització dels professionals de l'àmbit educatiu.

A més, el model conté un apartat amb les preguntes més freqüents en relació amb l'atenció dels infants amb diabetis en l'àmbit escolar.

Un dels elements més destacats del model és el consens de la xarxa sanitària d'utilització pública per prescriure, durant l'horari escolar, una única administració d'insulina abans de dinar. A partir d'aquest consens, s'estableix que, en els casos dels infants no autònoms (entre 3-7 anys o que faci poc que la malaltia ha debutat), l'escola ha de determinar, en col·laboració amb la família, la persona que al migdia ha de fer el control de glucosa i l'administració de la insulina. Aquesta persona pot ser un familiar, personal voluntari del centre educatiu, de l'Associació de Diabètics de Catalunya, de l'AMPA, personal del servei de menjador, etc.
 
El model defineix: les pautes d'actuació en els casos més greus d'hipoglucèmia; uns documents estàndards d'informe mèdic dirigit al centre escolar i d'autorització dels familiars o tutors per subministrar la insulina, i el circuit per a la gestió de casos complexos.


 

Data de Publicació 14 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Educació , Generalitat , malalties "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.