Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Preparen un acord per agilitzar els tràmits a l'atenció primària

1 fotos

L'envelliment de la població, l'elevat nombre de diagnòstics de patologies cròniques i una gran varietat de situacions socials són alguns dels factors que provoquen que cada dia s'omplin les consultes d'atenció primària. Si a més li sumem la manca de temps, l'augment de la demanda i el virus de la Grip A, encara s'eleven més les cues inacabables i les visites programades a setmanes vista als Centres d'Atenció Primària. I és que els professionals mèdics catalans atenen un 40% més de persones que els seus homòlegs de la resta d'Europa.

És per aquest motiu que el Servei Català de la Salut i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària han arribat a un acord per simplificar alguns tràmits administratius i millorar la situació actual. A l'acord també hi participen l'Institut Català de la Salut, la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci Hospitalari de Catalunya i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

L'objectiu és eliminar tasques innecessàries i agilitzar els tràmits burocràtics. D'aquesta manera, els usuaris del servei de salut s'estalviaran desplaçaments i consultes destinades a obtenir receptes, derivacions, etc., ja que millorarà la relació entre els nivells assistencials. Algunes de les mesures ja anunciades pel departament de Salut són, per exemple, el justificant de visita que passarà a recollir-se a les unitats d'atenció a l'usuari i no a les consultes o la no intervenció del metge de família per a proves complementàries, entre altres.

Segons el departament de Salut, està previst que aquest acord es signi a mitjans del mes de desembre d'aquest 2009, data a partir de la qual ja entraria en funcionament.

Data de Publicació 26 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " CAP Alcarràs , grip "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.