Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Les escoles del Segrià implantaran un programa per prevenir el sobrepès

2 fotos

La Diputació de Lleida impulsarà un programa pioner de prevenció del sobrepès i l'obesitat entre la població infantil de zones escolars rurals (ZER) de les comarques del Segrià, la Noguera, Urgell, Pla d'Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell. El Programa consisteix en promoure en tots els infants i les seves famílies hàbits saludables d'alimentació i activitat física. En total es preveu arribar a 60 municipis amb una població infantil superior als 3.400 nens i nenes, d'entre 3 i 12 anys. La posada en marxa del programa és immediata, a mesura que els ajuntaments confirmin la seva adhesió, i es desenvoluparà durant el curs 2010-2011.

La implementació de la iniciativa es durà a terme a través del programa Thao-Salud Infantil (www.thaoweb-com), especialitzat en la prevenció del sobrepès i l'obesitat dels infants a través de la construcció d'hàbits saludables i duradors en alimentació i activitat física. Aquest programa ja s'està desenvolupant amb èxit a una vintena de ciutats catalanes.

La Diputació de Lleida col·laborarà econòmicament en el desenvolupament del programa Thao en aquestes 8 comarques i posarà a disposició de les 15 zones escolars rurals un dinamitzador expert que vetllarà pel desenvolupament i implementació del programa Thao en cadascuna de les ZER, a través de les escoles, centres de salut, etc.

L'obesitat infantil ha esdevingut en els darrers anys un repte per a la majoria dels països desenvolupats. Segons les darreres dades del Programa Thao, a Espanya un 20,48% dels nens i nenes pateix excés de pes, és a dir, un de cada cinc infants. A Catalunya, segons dades del 2006, el pateixen un de cada quatre infants.

 

Data de Publicació 27 Setembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , dieta , Diputació Lleida , pobles del Segrià "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.