Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Fisioteràpia i mal d'esquena

1 fotos

La Fisioteràpia és una ciència de la salut que es basa en el coneixement del cos humà i dedicada a prevenir i millorar els processos dolorosos del cos, de la postura i de la capacitat física, a partir de procediments no agressius i sense recórrer als fàrmacs.

La fisioteràpia realitza la rehabilitació o adquisició de noves habilitats a fi d'aconseguir augmentar qualitativament i quantitativa l'autonomia de la persona i la seva qualitat de vida. Ho fa gràcies a les valoracions funcionals i a la utilització terapèutica de l'exercici, l'electroteràpia (estímuls elèctrics), la termoteràpia (calor, fred), la teràpia manual (mobilitzacions passives, estiraments passius, massatge), la relaxació i la reeducació postural, entre altres tècniques.

La feina del fisioterapeuta implica un contacte permanent amb les persones que tracta i amb altres professionals sanitaris.

L'actuació del fisioterapeuta la podem trobar tant en el vessant preventiu com en l'assistencial dins d'un context esportiu (instal·lacions esportives, clubs esportius, centres d'alt rendiment), hospitalari, domiciliari i també en un centre o clínica de rehabilitació.

Es pot seguir un tractament de fisioteràpia amb la finalitat de prevenir l'aparició d'un procés dolorós; per exemple, el mal d'esquena i uns vegada aquest ha aparegut el podrem tractar per fer-lo desaparèixer

Les tèniques de tractament del mal d'esquena seran les següents:

  •  Un Massatge de teixit Profund. El terapeuta utilitza la pressió i la fricció directa per tractar d'alleujar la tensió en els teixits tous (lligaments, tendons, músculs).
  • El Fred / Calor Teràpia: Utilitzant la calor, el terapeuta tracta de portar més sang a la zona objectiu per a un millor flux sanguini fa més oxigen i nutrients. La teràpia de fred retarda la circulació, el que ajuda a reduir la inflamació, espasmes musculars i el dolor. El seu fisioterapeuta teràpies alternes per a l'aigua calenta i freda.
  • TENS (neuroestimulació elèctrica transcutània): Una màquina estimula els músculs amb intensitats diferents . Ens ajuda a reduir els espasmes musculars i pot augmentar la producció d'endorfines, els analgèsics naturals del cos.
  • Ultrasò: El ultrasò envia ones de so profund en el teixit muscular, la creació d'una calor suau que augmenta la circulació i la curació. Un flux de sang major ajuda a reduir els espasmes musculars, rampes, inflor, rigidesa i dolor.
A la part activa del seu tractament físic, el seu fisioterapeuta li mostrarà diversos exercicis. Es crearà un programa individualitzat, tenint en compte la seva salut i el seu passat. Això inclourà un condicionament aeròbic, exercicis d'estirament i moviments per millorar la flexibilitat i la mobilitat. Si cal, vostè aprendrà a adoptar una postura correcta i incorporar els principis ergonòmics en les seves activitats diàries.


Raquel Cuenca Capdevila

Fisioterapeuta Col.3285

 

Data de Publicació 15 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " malalties "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.