Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Més del 30% de les dones menopàusiques no segueixen les indicacions del seu metge

Així ho va afirmar el doctor Aixalà en una xerrada sobre la menopausa al Casino

4 fotos

Cada any, 240.000 dones inicien la menopausa i més de 8 milions i mig de dones estan en època menopàusica actualment. Així, coincidint amb els actes del Dia de la Dona Treballadora, la regidoria de la Dona de l'Ajuntament d'Alcarràs va organitzar diversos actes i xerrades, entre elles una conferència sobre la menopausa a càrrec del doctor Aixalà del Centre Avantmèdic de Lleida.

El doctor Aixalà va explicar els símptomes que pateixen les dones que es troben en aquesta etapa, que normalment comença al voltant dels 50 anys. Els fogots, o més coneguts com a "sofocos", és un dels més freqüents i per controlar-los es pot acudir a introduir la soja a la dieta. La menopausa també va acompanyada d'un picor vaginal i de més infeccions urinàries, a banda d'augmentar el risc de fractura d'ossos per osteoporosi, sobretot si es tracta d'una persona fumadora.

Un altre dels símptomes i que a més és la primera causa de mortalitat femenina a occident és el cardiovascular. I encara resulta més perillós si es tracta d'una dona fumadora, sedentària, diabètica o hipertensa. Cal destacar, tal i com va dir el doctor Aixalà, que més del 30% de les dones no segueixen les indicacions del seu metge.

Després dels 50 anys també augmenta el risc de patir càncer de mama, el més freqüent en el sexe femení. És per aquest motiu que és molt important fer-se les revisions periòdiques.

L'últim factor, però no menys important, són els símptomes psicològics (ansietat, depressió, tristesa...). El doctor Aixalà va suggerir amb força que aquestes dones introdueixin una activitat nova a la seva vida per oblidar que estan en època de canvi. Les recomanacions més accentuades pel doctor van ser en primer lloc fer cas als metges i sobretot caminar cada dia 30 minuts o fer exercicis amb càrrega.

L'acte va finalitzar amb una taula amb cafè i coca feta per l'Associació de Mestresses de Casa d'Alcarràs.

 

Data de Publicació 11 Març de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , xerrades salut "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.