Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

El racó de la medicina alternativa: les Flors de Bach

Fitoteràpia pel control emocional

1 fotos

La Fitoteràpia: el poder curatiu de les plantes

El nostre estat de salut ha ocupat sempre un lloc privilegiat entre les nostres preocupacions i objectius. Si no ens trobem bé físicament acudim al paracetamol o als analgèsics sense pensar-nos-ho dues vegades. A més seguim una dieta equilibrada i anem al gimnàs dos o tres cops per setmana per estar en forma i gaudir d'un bon estat de salut. El que no tenim tan en compte és el nostre estat emocional, que sovint ens pot provocar patologies com l'estrès, l'ansietat o fins i tot la depressió.

La fitoteràpia consisteix en el tractament de les malalties mitjançant plantes o substàncies vegetals. L'interès social per aquest tipus de medicina alternativa i alhora complementària amb la medicina tradicional ha anat creixent al llarg dels anys, sobretot degut a la preocupació per un bon estat de salut amb mitjans cada cop menys agressius. D'acord amb això, cada vegada són més els que opten per productes naturals o que complementen les receptes mèdiques amb les pràctiques alternatives com poden ser les Flors de Bach, el ioga, l'aromateràpia, l'acupuntura o l'homeopatia, entre altres.

Les Flors de Bach

Dins del món de la fitoteràpia, es podria dir que les Flors de Bach lideren el rànquing de popularitat. Avui dia podem trobar aquestes essències en herbolaris o en botigues de dietètica de qualsevol ciutat. No obstant això, no tothom coneix exactament en què consisteix aquest remei natural fet a base d'essències de flors del camp.

Una mica d'història

Curiosament va ser un metge que practicava medicina tradicional qui va descobrir i patentar les Flors de Bach. Entre els anys 1926 i 1934, el doctor Edward Bach, un investigador anglès a més de metge i homeòpata, va experimentar amb diverses flors de la regió de Gales, al Regne Unit, fins que va trobar els 38 remeis naturals que avui conformen les Flors de Bach. La seva teoria era que les malalties físiques tenen un origen emocional i, per tant, un problema en les emocions pot arribar a desencadenar un malaltia física al cos. Per contra, també creia que al restaurar l'equilibri emocional es solucionava aquesta malatia física. A partir d'aquesta teoria, el doctor Edward Bach va desenvolupar la teràpia de les emocions, al mateix temps que omplia un dels camps més descuidats per la medicina tradicional.

Les 38 essències

Les Flors de Bach estan pensades per a superar aquells estats d'ànim negatius que sovint ens impedeixen ser nosaltres mateixos o fer una vida normal. Les pors, l'ansietat, la baixa autoestima o les obsessions en són algun exemple. Cada flor va destinada a un estat d'ànim o patologia en concret i no les hem de prendre totes, tan sols les que creiem que ens poden ajudar a superar el que ens passa.

Si finalment decidiu provar les Flors de Bach heu d'acudir a qualsevol herbolari o botiga de dietètica i allí us indicaran quines són les flors que més s'adaptaran a les vostres necessitats.

 Quan utilitzo les Flors de Bach?

Segons el terapeuta i naturista Sigrid Sghmidt en el seu llibre Flores de Bach. Bienestar y armonía interior con las esencias florales, les Flors de Bach es poden auto administrar en els següents casos:


- En cas d'emergència i estrès psíquic agut. Per exemple la por als exàmens, després d'un xoc psicològic com una separació o una mort o la por a volar.

- En cas de dolor físic o psíquic prolongat. En casos de malestar emocional provocat per una patologia física com la desesperació o l'amargura. Tot i això es recomana consultar amb un especialista.

- Pel desenvolupament personal. Per desfer-se de comportaments del propi caràcter com l'orgull, l'enveja o la sensació d'inferioritat.

- En nens i lactants. Per les pors dels nens com l'enyorança, problemes escolars o quan són gelosos.

- Per plantes i animals. Les Flors de Bach tenen el mateix efecte en les persones que en els animals o plantes.

Data de Publicació 22 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " medicina alternativa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.