Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103



Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Altanto!! amb les malalties d’hivern

Una bona prevenció és essencial per evitar el contagi de qualsevol malaltia respiratòria

  L'hivern està a punt d'arribar i amb ell les temibles malalties que acompanyen el fred. No cal alarmar-se però sí tenir-les en compte per si alguna ens agafa desprevinguts. A més, no cal recordar que enguany comptem amb una nova malaltia i, a més, molt famosa: la grip A. En realitat no deixa de ser una grip normal i corrent, amb la diferència que ens hem hagut d'esperar per tenir la vacuna. De fet, si seguim una dieta equilibrada i no ens exposem al virus no tenim perquè preocupar-nos. És més, el president de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), Juan José Rodríguez Sendín, va assegurar que més del 95% dels afectats passaran la malaltia sense cap problema.

  Les malalties respiratòries

  Són les més comunes. Dins d'aquest grup hi trobem des del refredat comú, passant per la grip, la faringitis i fins arribar a la pneumònia. A continuació trobareu una petita guia de consulta per a que pogueu identificar els símptomes amb la malatia corresponent.

  El refredat comú

  La majoria patirem un o més d'un refredat aquest hivern, però si seguim les pautes del nostre metge de capaçalera, en una setmana ja haurà desaparegut completament. Alguns dels símptomes que podem notar són la tos, l'afonia, el nas tapat o amb mocs, els esternuts freqüents, pot haver-hi una mica de febre, tenir la gola irritada, etc.

  La grip

  A diferència del refredat, la grip provoca febre alta a més de mal de cap, dolors musculars, cansament general, tos seca, esternuts, calfreds, sudoració, mal de gola, falta de gana o fins i tot marejos i vòmits.

  La faringitis

  Existeixen tres tipus de faringitis: la vírica, la bacteriana i la no infecciosa provocada per algun tipus d'al·lèrgia. Aquí ens centrarem en la vírica, ja que és la més comuna i va associada al virus del refredat o de la grip. Els símptomes són similars als d'aquestes dues malalties, però a més notarem que ens costa engolir els aliments i que tenim els ganglis inflamats.

  La pneumònia

  Hi ha diverses classes, tot i que les més comunes són la viral i la bacteriana. Es pot confondre amb un refredat fort, ja que els símptomes són gairebé els mateixos. No obstant això, haurem d'acudir al metge si notem dolor toràcic, acompanyat de mal de cap, sudoració excessiva, si ens notem baixos d'energia o si tenim tos amb mucositats grogoses, verdoses o amb sang.

  Altres patologies

  Les malalties respiratòries són les més freqüents durant la tardor i l'hivern, però no són les úniques. També poden aparèixer laringitis, otitis, bronquitis, penellons o les cada cop més conegudes depressions d'hivern.

  Data de Publicació 22 Novembre de 2009
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " malalties "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.