Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

La menopausa, una etapa més de la dona

2 fotos

En el marc dels actes del Dia de la Dona Treballadora, el CCM Lo Casino va acollir una xerrada sobre la menopausa i el climateri, a càrrec de la infermera de l'ABS d'Alcarràs Imma Palomera. Després d'un recordatori de quins van ser els fets que donen nom a aquest dia, Palomera va engegar una presentació davant el públic femení, remarcant en tot moment que aquesta etapa passa per totes les dones i que s'ha de portar amb la màxima naturalitat i optimisme possible.

El climateri és el període per on passen les dones de l'edat fèrtil a la no fèrtil. Habitualment comença amb menstruacions irregulars als 45 anys i pot durar anys. Mentre dura el climateri, arriba la menopausa, és a dir, l'última menstruació que té una dona. Els símptomes que poden aparèixer són sufocacions, sudoració, insomni, nerviosisme i dolors articulars, entre altres. També poden aparèixer patologies com l'osteoporosi, malalties cardiovasculars, atrofia de la pell i les mucoses, molèsties urinàries i vaginals o coits dolorosos. No obstant això, les estadístiques diuen que hi ha un 20% de dones que no pateix cap símptoma, un 40% que els pateix amb baixa intensitat i un altre 40% que necessita ajuda mèdica com tractaments hormonals substitutius, els quals no són recomanables pels seus efectes secundaris -tromboembòlia, malalties del fetge, artioesclerosi, hipertensió o processos cancerosos-.

Per contrarestar aquests efectes, és recomanable veure més llet, menjar més verdura i menys greixos, sal, dolços i alcohol. No obstant això, la millor manera és, sens dubte, la pràctica de l'exercici físic. 

Amb tot, aquesta és una etapa natural de la dona i s'ha de portar amb acceptació i optimisme posant la mirada a tota una vida que queda per endavant.

 

Data de Publicació 11 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , xerrades salut "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.