Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Presenten al Consell Comarcal el nou Pla Territorial de Salut

3 fotos

El Consell Comarcal del Segrià ha acollit aquest 23 de febrer la presentació del Pla Territorial de Salut 2011-2015, amb l'objectiu de donar a conèixer als alcaldes del Segrià les directrius que d'ara en endavant s'aplicaran a la ciutat i als municipis de Lleida en matèria de salut.

Antoni Mateu, cap dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, ha presentat les principals novetats que inclou aquest pla, basat en un nou model d'organització que mira cap a la prevenció i l'assistència dels malalts crònics, els que més utilitzen els serveis públics de salut. Les novetats, en el cas de Lleida, són les següents:

- Ampliació de la Unitat d'Hemodinàmica 12 hores al dia durant els set dies de la setmana a l'Hospital Arnau de Vilanova. Un 80% de les afeccions coronàries es produeixen durant les primeres hores del dia.

- Realització al mateix hospital de cirurgies toràciques, tenint en compte que cada any es detecten a Lleida 60 càncers de pulmó.

- Tractament amb cirurgia dels càncers de pulmó, bufeta, mama i colon abans de 45 dies. En molts casos, a més, el pacient rep tractaments de radioteràpia previs a la cirurgia.

- Instauració de 8 ecògrafs als centres d'assistència primària per resoldre diagnòstics, evitant que professionals i pacients s'hagin de desplaçar.

- Integració de la figura del "pacient expert" a través de programes de difusió sobre els tractaments i l'experiència diària d'una persona que conviu amb una patologia crònica.

- Millora de la plataforma virtual que permet als metges de família posar-se en contacte amb metges especialistes per evitar la derivació a l'hospital.

En aquest sentit, Mateu ha destacat l'eficàcia de la xarxa de consultoris de les terres de Lleida, doncs ja aconsegueixen resoldre la majoria de problemes mèdics al mateix centre d'assistència primària.

Els nous projectes, integrats en aquest pla de salut, es duran a terme amb l'objectiu de tractar la prevenció de malalties pulmonars, diabetis, salut mental, càncer i demències. També es treballarà en nous programes per fomentar l'activitat física, la prevenció de l'obesitat i del consum de tabac, així com la consolidació de programes com "Beveu menys", la promoció d'activitats per persones amb factors de risc i la divulgació de nous projectes per a un envelliment saludable.

 

 

Data de Publicació 04 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres sanitaris , Generalitat , retallades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.