Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

El racó de la medicina alternativa: el ioga

La unió entre el cos i la ment

1 fotos

Es creu que el ioga va néixer a la Índia fa uns 3.000 o 4.000 anys i alguns l'anomenen "la ciència suprema de la vida". Forma part de l'ampli ventall de la medicina alternativa, com també ho són les Flors de Bach.

Els beneficis del ioga són molts, però anem per parts. La paraula ioga significa unió. En primer lloc unió amb un mateix i en segon la unió conscient de l'individu amb l'univers que l'envolta. El ioga considera que els pensaments negatius queden emmagatzemats a l'organisme i aquest fet provoca l'envelliment, que no és res més que un procés artificial provocat per l'estrès, una dieta desequilibrada, les toxines que es queden al nostre cos i els rajos nocius del Sol. Aquest procés, segons les teories del ioga, només es pot retardar mitjançant una purificació del nostre cos.

Alguns trobaran exagerada aquesta teoria, però cal destacar que hi ha estudis científics que demostren que la pràctica regular del ioga redueix els problemes respiratoris, digestius i de pressió arterial. A més, també redueix als mínims els nivells d'estrès i de tensió a més d'ajudar a combatre l'artritis i l'arteriosclerosi. Altres estudis demostren una reducció de pes, de colesterol i de nivells de sucre a la sang.

Què és el ioga?

El ioga consisteix en dur a terme una sèrie d'exercicis musculars i de relaxació on la respiració és un factor essencial. Existeixen diversos tipus de ioga: uns més dinàmics, els altres més estàtics, uns que donen més èmfasi a unes postures que d'altres, el ioga per les embarassades...
Realitzar una sessió de ioga és obrir un parèntesi en un moment del dia i treure'ns de sobre les exigències de la vida moderna, ja que un excés d'ansietats destrueix la salut i la felicitat. Diversos estudis han demostrat que la tranquil·litat repercuteix en la nostra salut i que alguns problemes poden ser resolts amb l'autodisciplina. Amb el ioga s'aconsegueix connectar el cos amb la ment a través de les postures (asanas), els exercicis de respiració (pranayma), la relaxació conscient (shavasana), les pràctiques de concentració (dharana) i finalment, la meditació (dhyana).

Quins són els beneficis del ioga?

Sovint esperem que els resultats d'alguna pràctica siguin físics i oblidem els beneficis psíquics i emocionals. Estem passant per una època marcada per la crisi econòmica i tots els efectes negatius que ha comportat: l'augment dels nivells de l'atur, el tancament d'empreses, la falta de feina, la pobresa... A tot això cal afegir-hi el fred de l'hivern que encara entristeix més a alguns. Així doncs, ara que comença any nou, és una bona oportunitat per provar noves tècniques que ens ajudin a millorar la nostra qualitat de vida.

· Beneficis físics

Desenvolupament i destresa dels músculs motors, millora dels hàbits posturals, desenvolupament de la caixa toràcica, massatge dels òrgans interns, flexibilitat a les articulacions i als músculs, estimulació de les funcions vitals, afinament dels sentits, millora de l'equilibri, possibilitat de recuperació en cas de fatiga, millora de la salut, afavoreix la relaxació i el descans i augment de l'energia, entre altres.

· Beneficis psíquics

Calma i relaxa la ment, desenvolupa l'atenció i la memòria, afavoreix la concentració, incrementa la imaginació i la creativitat, millora la capacitat de raonament, agilitza l'activitat mental, ajuda a obrir la consciència, redueix els nivells d'ansietat i proporciona benestar interior.

·Beneficis emocionals

Millora la confiança en un mateix i augmenta l'autoestima, harmonitza el cos i la ment, afavoreix l'acceptació dels altres, proporciona energia i entusiasme, proporciona valor i seguretat i afavoreix la socialització.

Amb el temps i la pràctica...

Els efectes positius del ioga no els experimentarem en una sola sessió. És qüestió de pràctica, temps i també voluntat. També cal tenir en compte que cadascú és diferent i que no a tots ens aportarà el mateix. Tot és qüestió de provar-ho.

Data de Publicació 03 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " medicina alternativa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.