Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Fascitis plantar i esperó del calcani

1 fotos

Hi ha moltes causes potencials de dolor en l'àrea del taló, però la gran majoria de casos es deuen a la irritació de la inserció d'un teixit fort (fascia plantar) en l'os del taló (calcani). Aquest teixit aguanta l'arc del peu i quan la seva inserció s'inflama, pot desenvolupar-se una condició crònica, dolorosa i invalidant. Aquest síndrome, denominat fascitis plantar, constitueix una de les causes més freqüents de dolor en el peu.

Produeix un dolor a la cara plantar del calcani produït per la tracció de la fàscia plantar sobre el periosti amb presència d'esperó calcani en les radiografies o sense.

Els esperons són probablement el resultat de tracció o estirament excessius del periosti del calcani per la fàscia plantar. El peu pla i la contractura del tendó d'Aquil·les poden produir esperons calcanis per l'augment de la tensió a la fàscia plantar.


Símptomes

El símptoma primari de la fascitis plantar és el dolor localitzat específicament en l'àrea de càrrega de pes del taló. Normalment és més sever durant els primers passos en aixecar-se del llit, disminueix en certa mesura amb l'activitat per la distensió de la fàscia, i reapareix de nou després d'un període de descans. Rares vegades hi ha inflamació visible, envermelliment, o altres canvis aparents en la pell. És freqüent entre persones que practiquen esports, individus amb sobrepès, persones amb arc elevat o peu pla, i sovint són dones amb peus llargs i estrets.

 

Anatomia

La fàscia plantar és un teixit fibrós gros i tens situat a la planta del peu que s'insereix en l'os del taló i es desplega cap endavant per agafar-se en la base dels dits. La seva sobrecàrrega pot provocar esquinçaments en la seva inserció posterior amb inflamació dels teixits que l'envolten incloent l'os. Això pot originar l'aparició d'un "esperó", que apareix en aproximadament el 50% dels casos. L'esperó és un fenomen secundari i no l'origen del dolor.

 

Tractament

Les maneres terapèutiques que existeixen són múltiples i variades i no hi ha un consens sobre quin tractament és el més efectiu. El tractament conservador és suficient en el 90% dels casos tractats durant un període de 6 a 12 mesos. 

Com més aviat sigui iniciat el tractament, més ràpidament s'obté la curació. Com que aquest fet no passa amb freqüència, el tractament conservador s'haurà de prolongar si cal com a mínim durant sis mesos. La forma d'actuació dels mètodes de tractament conservadors es basen en l'acció antiinflamatòria i analgèsica mitjançant repòs, ultrasonoteràpia, termoteràpia, electroteràpia, farmacoteràpia, etc.

Al mateix temps, altres busquen fonamentalment el descans de la inserció facial, tant del traumatisme indirecte causant d'hipertensió, com el directe que es basa en la pèrdua de pes, el repòs, els embenats funcionals, enguixats, calçat apropiat, ortesis, cinesiteràpia, cirurgia, etc.
L'objectiu de la fisioteràpia és estirar la fàscia plantar i exercitar els músculs de la cama que suporten el turmell i el taló. És recomanable que s'apliqui una vena sobre el peu per donar suport a la planta. Es pot també fabricar un suport a mida, que es col·loca de nit sobre la panxell i el peu per mantenir estirat mentre dorm. 

Per últim un tractament alternatiu es basa en l'acupuntura. S'ha estudiat que dóna molt bons resultats en un 95% dels casos, els estudis fets ens parlen d'una mitja de 12 sessions de tractaments amb agulles i moxa per tal de curar la patologia.

 


Raquel Cuenca Capdevila
Fisioterapeuta Col. 3285

 

Data de Publicació 26 Febrer de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " fisioteràpia , podologia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.