Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

El racó de la medicina alternativa: la hidroteràpia

Les propietats de l'aigua

1 fotos

La hidroteràpia és la tècnica que utilitza l'aigua amb finalitats terapèutiques. A través del contacte del nostre cos amb les diverses temperatures, pressions i estats de l'aigua, el nostre cos genera una resposta que pot ser relaxant o estimulant. La hidroteràpia, a banda de tenir un efecte revitalitzant i estimulant del nostre sistema immunitari -reforça les nostres defenses-, està indicada principalment pels problemes circulatoris, el dolor -artrosis, lumbàlgia, artritis, etc.- i els problemes de pell com la psoriasis o la dermatitis.

Com s'aplica

La hidroteràpia engloba diverses tècniques basades en la temperatura, la pressió, l'estat de l'aigua i el temps amb el qual hi estem en contacte. Un cop acabada la sessió, es recomana reposar sense eixugar-nos i amb el cos tapat. 

- Bany complet. Estimula la dilatació dels vasos de la pell i és un relaxant muscular. Durada: 10-15 minuts.

- Bany mig. Us heu d'asseure a la banyera i cobrir-vos d'aigua calenta fins a la cintura. Ajuda a combatre les infeccions, tensions musculars i problemes de ciàtica. Durada: 35 minuts.

- Bany de braços. Poseu els braços en remull amb aigua calenta i després tireu-vos-hi aigua freda. Activa el reg sanguini del cor i activa la circulació. Durada: 15 minuts.

- Bany de peus. Remulleu-vos els peus amb aigua calenta i després eixugueu-vos bé i poseu-vos uns mitjons calents. Activa el reg sanguini de tot el cos i ajuda a combatre el refredat ja que activa les mucoses nasals. Duració: 10-15 minuts.

- Bany de vapor. És recomanable beure aigua freda i cobrir-nos el cap amb una tovallola freda mentre estem en un bany de vapor. Millora la circulació de la sang i ajuda a combatre les infeccions, la migranya i el reumatisme, entre altres.
- Banys alterns. Consisteix en banyar-se en aigua calenta i després en aigua freda. Cada bany ha de durar d'1 a 3 minuts. Estimula la circulació i el metabolisme, a més, està indicat per a persones negatives o nervioses a banda dels que pateixen d'insomni.

També existeixen altres pràctiques que utilitzen les propietats dinàmiques, mecàniques i químiques de l'aigua. Amb la primera, a través d'aixetes de pressió es relaxen els músculs i s'incrementa la pressió. Amb les propietats mecàniques utilitzem massatges que fan augmentar la temperatura del nostre cos. Per últim, podem optar per afegir components químics a l'aigua que beneficiïn el nostre organisme.

 

 

Data de Publicació 04 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " medicina alternativa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.