Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Avui comença la campanya de vacunació antigripal

S'estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general i que pot produir aproximadament el 25% dels processos respiratoris febrils

1 fotos

La campanya de vacunació antigripal d'aquest any vol insistir en la importància de la vacunació de la gent gran. El Departament de Salut distribuirà 1.270.000 dosis de vacunes per tal d'immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris i que han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat i Política Social. La durada prevista de la campanya serà de dos mesos (octubre-novembre).

La vacuna per a la temporada 2011-2012 inclou les tres soques recomanades per l'OMS. Aquestes soques són les mateixes que les de 2010, però es recomana que les persones que s'hagin vacunat l'any passat es tornin a vacunar aquest any, ja que la immunitat ha pogut disminuir en aquest interval de temps.
 

La grip, un problema important de salut pública 

La grip continua sent un problema important de salut pública per l'elevat nombre de casos que es produeixen cada any i la presència de complicacions i sobremortalitat en grups específics de població, com el de les persones d'edat avançada.
 
S'estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general i que pot produir aproximadament el 25% dels processos respiratoris febrils. L'increment de les taxes de consulta i d'hospitalització, així com el nombre de dies de treball perduts per la malaltia, també suposen costos directes i indirectes elevats per a la societat.
 

Grups de risc

Els grups de risc a vacunar són les persones amb alt risc de complicacions, entre les quals es troben aquelles que pateixen certes malalties cròniques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.), les internades en institucions tancades (residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.), les dones embarassades, les persones amb obesitat mòrbida i totes les persones de més de 60 anys.
  
També s'han de vacunar les persones que poden transmetre la grip a les persones d'alt risc, especialment els treballadors sanitaris i els d'institucions amb persones d'alt risc, com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.
 
Els membres dels serveis públics essencials per a la comunitat s'hauran de vacunar per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d'institucions penitenciàries i d'altres centres d'internament per resolució judicial, etc. 

 

Algunes característiques de la grip

Els principals símptomes de la grip són febre alta (més de 38 ºC), calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de cinc a set dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues. En tractar-se d'una malaltia vírica, no cal prendre antibiòtics. Molts dels símptomes de la grip són similars als dels refredats i altres malalties respiratòries. Les persones que pateixen malalties cròniques poden necessitar ser hospitalitzades en cas de contraure-la.

 

Data de Publicació 02 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " CAP Alcarràs , grip , malalties "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.