Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

El conseller de Salut diu que el nou model d'urgències de Lleida funciona amb completa normalitat

  • Pancartes que es van penjar al CAP d'Alcarràs per portestar per les retallades en Sanitat
1 fotos

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat en el transcurs de les reunions que ha mantingut amb personal del Departament i el Consell de Salut de la Regió Sanitària (RS) de Lleida, que el nou model d'atenció continuada i urgent a la RS de Lleida s'ha implantat de manera progressiva i amb completa normalitat, sense incidències des del passat 1 de juliol, quan es va endegar.

El conseller ha valorat molt positivament el nou model d'urgències, ja que s'ha millorat la qualitat de l'assistència, diu, en treballar conjuntament els diferents serveis mitjançant les actuacions assistencials conjuntes, l'aplicació dels protocols i guies de pràctica clínica i altres activitats com les de formació i, sobretot, el triatge de les demandes d'atenció. Aquest triatge entra progressivament en els circuits dels telèfons de Sanitat Respon 902 111 444 i de les emergències 112, a banda dels que es fan servir a cada centre d'atenció primària corresponent.
 
Segons el Departament, des del passat 1 de juliol, s'han resolt totes les consultes mèdiques dels usuaris durant la nit o fora d'hores de funcionament dels CAP i s'han activat els diferents protocols per tal de realitzar una visita a domicili, un transport sanitari o una recomanació mèdica.
 
Les dades dels serveis demostren que l'activitat ha estat similar respecte al mateix període de l'any anterior. Al CUAP de Rambla Ferran s'han atès 106 visites de mitjana en dies laborables i 354 en festius. Així mateix, s'ha mantingut l'activitat al servei d'urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb una mitjana de 240 atencions al dia.
 
L'activitat a l'atenció primària també ha estat similar, amb 334 atencions diàries, xifres que oscil·len entre 2 atencions al dia en ABS petites com la de la Granadella i 47 en l'ABS més gran del Pla d'Urgell (CAP de Mollerussa).
 
Cal recordar que la RS de Lleida disposa de 185 consultoris locals, 23 centres d'atenció primària (CAP) -que tenen un punt d'atenció continuada (PAC)- , un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) a Lleida ciutat i un servei d'urgències hospitalari ubicat a l'Hospital Arnau, que compta amb el suport de l'Hospital Santa Maria pel que fa a l'atenció de la salut mental.

Aquesta xarxa es complementa amb l'atenció a les emergències per la xarxa de recursos que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEMSA) té pel territori: 21 unitats de suport vital bàsic i 5 unitats de suport vital avançat.

En resum, el Departament assegura que el nou model d'urgències a la RS de Lleida s'està desenvolupant amb normalitat i no hi ha hagut incidents remarcables d'ençà que es va iniciar. 

 

 

Data de Publicació 28 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " crisi econòmica , Generalitat , Lleida , retallades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.