Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

El racó de la medicina alternativa: l'auriculoterapia

La connexió entre l'orella i l'organisme

1 fotos

L'auriculoterapia és una tècnica que prové de la medicina tradicional xina i que consisteix en la pressió en punts determinats de l'orella per tal de calmar el dolor, curar certes afeccions de l'organisme o combatre les addiccions.

L'orella, en auriculoterapia, simbolitza el cos d'un fetus invertit. D'aquesta manera, si per exemple el pacient pateix migranyes, se li aplicarà pressió a la zona del lòbul, mentre que si pateix de la columna vertebral, la zona a tractar serà la part exterior de l'òrgan. També està indicat per tractar aspectes mentals com l'ansietat.

L'auriculoterapia, igual que altres tipus de medicina alternativa, es pot utilitzar com a tractament únic o complementari a la medicina tradicional. Amb una tècnica ben utilitzada, pot tractar afeccions com lumbàlgia, ciàtica, hemorroides, al·lèrgies, angines o migranyes. Aquesta pràctica també és coneguda pels bons resultats en dismenorrea -menstruació lenta i dolorosa-, cessament de la menstruació i l'esterilitat. És important recordar però, que l'auriculoterapia no s'ha d'utilitzar en dones embarassades.

Els orígens de l'auriculoterapia es remunten a l'època 5.000 aC. Als inicis d'aquesta pràctica, només es coneixien alguns punts i altres cultures com l'egípcia, la grega o la romana també l'utilitzaven. No va ser fins el 1927 quan es va formar la Societat Internacional d'Acupuntura a París que va començar a divulgar aquesta tècnica. Anys més tard, al 1950, es va dibuixar un mapa complet de l'orella amb els punts més importants i la seva relació amb els òrgans, el qual encara segueix sent la referència d'avui dia.

 

Data de Publicació 24 Agost de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " medicina alternativa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.