Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

Afrucat alerta dels riscos per a la salut associats al dèficit de consum de fruites

1 fotos

Segons el darrer report de la OMS, aproximadament el 2,8% de les morts que es produeixen al món avui en dia es poden atribuir inequívocament a un baix consum de fruita i verdures. "Existeix una clara evidència que el consum d'aliments de gran aport calòric, com els aliments processats, amb elevats nivells de sucres i greixos, incrementen l'obesitat front a la ingesta de productes frescos".

Tot i les constants alertes de les associacions, col·lectius mèdics i les administracions, el consum dels productes frescos s'ha estancat entre els membres de la Unió Europea per sota del mínim recomanat que se situa en els 400gr de fruites i verdures per persona i dia. En aquest context la fruita i les verdures poden contribuir de manera decisiva en el fre d'aquesta pandèmia mundial que és l'obesitat gràcies al seu baix contingut en calories, elevat aport en fibres i són ideals per substituir tot aquest ventall d'aliments que consumim amb un pobre aport de nutrients però altament energètics.

Fruita a les escoles

Des d'Afrucat desde fa més de 15 anys que estan treballant activament per estendre entre la població aquesta cultura de la dieta rica en fruites amb diferents campanyes de promoció.

En concret aquest curs 2010-2011 han estat escollits pel Departament d'Agricultura per distribuir més de 800 tones de fruita entre 600 centres escolars de tota Catalunya, arribant a un total de més de 130.000 nens. El 7% d'aquestes escoles estan ubicades a la demarcació de Lleida mentre que la resta es distribueixen entre Tarragona, Girona i Barcelona. Tots aquests nens gaudiran setmanalment de les fruites de la temporada corresponent entre les que destaquen pomes, peres, préssecs, nectarines, cireres, nespres i maduixots.

Data de Publicació 23 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , alimentació "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.