Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

Avinganya celebra el Dia Internacional dels Museus

1 fotos

El Centre d'Arqueologia d'Avinganya ha celebrat aquest diumenge el Dia Internacional dels Museus 2001. En motiu d'aquesta commemoració, s'ha dut a terme una jornada de portes obertes, amb una visita comentada a les excavacions i la presentació del nou audiovisual de la cripta arqueològica. La visita comentada ha fet referència a les excavacions realitzades entre el mes de juny de 2010 i el mes d'abril de 2011.

La visita comentada ha permès veure la intervenció arqueològica a l'entorn del vell convent d'Avinganya. Aquesta tasca s'havia de realitzar prèviament a l'execució del projecte d'urbanització i d'arranjament de tot l'exterior. D'aquesta manera no solament s'ha fet el treball científic necessari en un edifici tant emblemàtic en la zona del Baix Segre sinó que s'ha augmentat el coneixement històric sobre aquest important indret patrimonial.

Pel que fa a l'audiovisual, aquest explica, de manera atractiva, la cripta arqueològica existent a Avinganya. Aquest singular espai permet conèixer a través de tres testimonis arqueològics l'evolució històrica del primer convent trinitari de la Península Ibèrica. Concretament els dos capitells del temple del segle XIII, col·locats com a fonamentació de la capella del segle XIV que serviria de mausoleu a Berenguera de Montcada; després la cripta que es va fer per ampliar l'espai funerari de la gran capella de la família Montcada a partir del segle XVI; i finalment un ossari que explica els darrers moments de la casa trinitària en el segle XIX.

La direcció del treball, supervisada pel Servei d'Arqueologia de l'IEI, ha estat realitzada pel jove cineasta lleidatà, Hèctor Atienza, que ha coordinat la producció tècnica de l'empresa Tecman i la de vuit actors lleidatans, els quals donen vida als corresponents personatges d'una història, que  fa entenedor el que veu el visitant que baixi a la cripta durant la seva visita al Centre d'Arqueologia d'Avinganya.

Aquesta nova proposta divulgativa de l'IEI complementa el muntatge audiovisual que es pot veure ja de manera habitual en l'interior del temple d'Avinganya.

Data de Publicació 15 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Avinganya , festes i celebracions "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.