Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

La XII Fira de l'Oli Verd de Maials no entén de crisi

Teresa Cunillera, el Mag Lari i Miquel Pueyo van ser convidats al certamen

  • Exhibició d'Aitzkolaris
  • Cap de cuina del restaurant La Roda de la Sènia d'Albatàrrec
  • Cap de cuina del restaurant La Roda de la Sènia d'Albatàrrec
  • Cuiner del Palau de Margalef
  • El Mag Lari va ser convidat a la Fira
  • Teresa Cunillera va ser l'encarregada d'inaugurar la Fira
  • Miquel Pueyo també va ser convidat a la Fira
  • El certamen també va acollir una trobada motorística
12 fotos

La vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera i l'alcalde de Maials, Joan Sabaté, van ser els encarregats d'inaugurar la dotzena edició de la Fira de l'oli Verd de Maials el passat cap de setmana del 14 i 15 de novembre. El certamen, que va obrir portes a primera hora del dissabte, va complir totes les expectatives, tan pel que fa a visitants com a venta d'oli.

Un altre dels convidats a la fira va ser el Mag Lari, que va ser investit com a "Amic de l'Oli 2009". Ell mateix va destacar la puresa i la gran qualitat de l'oli de Maials, a més de causar gran expectació entre els veïns.

"No sabem promocionar el bon producte que tenim", va dir Cunillera, "i perdem clients que es decanten per un producte més conegut i, normalment, de menor qualitat". Així va descriure el problema d'aquestes terres després d'afirmar que en aquests moments de crisi, esdeveniments com el de la Fira de l'Oli de Maials demostren que també ens trobem en un moment d'oportunitats, ja que si el producte que s'ofereix és de qualitat, la crisi passa de llarg.

En total i durant tot el cap de setmana, la vila de Maials va acollir uns 13.000 visitants a la fira, la qual comptava amb 70 expositors, i es va vendre més de 16.000 litres d'oli a un preu igual al de l'any anterior, 4,40 euros el litre. L'alcalde va destacar la presència de clients de Barcelona i altres punts de Catalunya i també d'expositors de les Terres de l'Ebre i fins i tot de Madrid.

"Si el producte que s'ofereix és de qualitat, la crisi passa de llarg"

Durant el dissabte a la tarda, la cap de cuina del restaurant La Roda de la Sènia d'Albatàrrec va preparar esqueixada de bacallà i pa amb oli i xocolata. Diumenge va ser el torn del cuiner del Palau de Margalef amb diversos plats com coca de carabassó i tomata, ous de guatlla, brandada de bacallà amb pesto i pa amb oli i xocolata. Tots dos cuiners van preparar aquests plats amb oli de Maials i els van oferir als visitants.
Una altra de les activitats destacades va ser la demostració d'Aitzkolaris. Aquest esport basc consisteix en l'aixecament de pedres i en partir troncs amb una destral i amb la màxima precisió. 

Per últim, l'encarregat de clausurar el certamen va ser el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, que va recordar que l'oli verd de Maials és el millor de l'estat espanyol i un dels millors d'Europa. A més, va apel·lar al patriotisme alimentari per fomentar el consum de productes catalans. Sabaté, per la seva part, va destacar el treball de comercialització de la cooperativa de Maials, que preveu obrir enguany una agrobotiga.

Data de Publicació 17 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " crisi econòmica , fires , Maials "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.