Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

La sardana es declara patrimoni d'interès nacional

1 fotos

El Govern de la Generalitat ha declarat la sardana element festiu patrimonial d'interès nacional i n'ha definit les característiques i els elements que li són propis. En la declaració aprovada es descriu la coreografia i la música d'aquesta dansa, per tal de preservar-la i promocionar-la com a manifestació de la cultura tradicional catalana d'especial arrelament i rellevància. Amb aquesta declaració, la sardana s'inscriu al catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va ser l'encarregat de presidir l'acte, on va afirmar que la cultura popular no constitueix tan sols una imatge del passat d'una comunitat, "sinó també un element vertebrador del seu present i un indicador de les seves tendències de futur". Josep-Lluís Carod-Rovira també va explicar que les societats són dinàmiques i que actualment, amb el fenomen de la immigració, la societat catalana està experimentant "canvis extraordinaris".

Catalunya acumula un llegat de cultura popular i tradicional d'una riquesa molt vasta i d'una vivesa inqüestionable. A la importància del seu valor artístic i patrimonial hi afegeix el fet de constituir un referent fonamental per a la identitat nacional del país. En aquest sentit, Josep-Lluís Carod-Rovira ha recordat que "sovint quan el poble català no podia expressar d'una altra manera la seva identitat i la seva insubornable voluntat de ser ho va fer a través de la sardana, fins al punt que la interpretació d'alguna sardana va arribar a ser prohibida per les autoritats per considerar-la un himne oficiós o popular de Catalunya".

 

Data de Publicació 11 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.