Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

El puntal de les festes majors: les penyes

  • Gòdia Fotògrafs
3 fotos

 Si sumem quatre palots a mode de barra, una mica de beure, música i moltes ganes de festa...quin és el resultat? Segur que molts de vosaltres ja ho heu endevinat...una penya!

Les penyes sempre han estat una tradició a les festes majors de la zona. N'hi ha prou amb que un grup de persones, sovint membres d'una mateixa quinta o colla, organitzin una penya amb un únic objectiu: passar-s'ho d'allò més bé i reunir-se tots en un únic punt de trobada. Avui dia les penyes ja formen part de les festes del poble i s'han convertit en un acte més de la celebració. Posades unes al costat de les altres, cadascuna marca el seu estil amb uns bons altaveus que seran els encarregats de fer ballar a tothom que s'hi acosti a ritme de techno, rock, ska, reagge i un llarg etcètera.

Però les penyes han agafat tan protagonisme que en alguns municipis s'han vist obligats a establir un horari i fins i tot un límit de potència d'altaveus per evitar molestar als veïns o que els concerts tinguin menys afluència de gent.

La tradició de les penyes també ha anat evolucionant i integrant cada cop més a les festes de cada poble. En alguns casos, trobem concursos de decoració de penyes, de música i també de menjar. N'hi ha que estan tan aferrats a la tradició de fer les penyes que han arribat a muntar-la amb els seus fills agafats de la mà.

Així que si voleu gaudir al 100% de les festes del poble i teniu l'oportunitat de muntar una penya, no ho dubteu! La diversió la tindreu assegurada!

 

Data de Publicació 15 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Festa Major "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.