Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Noves tecnologies

Enrere

Les Xarxes Socials d’internet: Ficció o realitat?

  Les xarxes socials d'Internet han revolucionat la comunicació interpersonal dels darrers anys. Així ho demostra l'últim estudi fet per l'Associació per a la Investigació dels Mitjans de Comunicació (AIMC) presentat al febrer d'aquest any. Segons aquest estudi, més de la meitat dels internautes espanyols pertany a alguna xarxa social com Facebook o Tuenti i més del 70% les utilitza per a relacions personals. A més, un estudi recent revel·la que Espanya és el primer país d'Europa líder en l'ús de les xarxes socials i segon del món després de Brasil.

  Aquests espais virtuals són utilitzats per fomentar les relacions entre els individus, per intercanviar gustos, opinions o interessos. També es fan servir per cercar noves amistats o fins i tot per buscar parella. En definitiva, s'estableix un intercanvi de pensaments i idees que arriben en forma de missatges instantanis. Avui dia és possible enviar un missatge des de qualsevol racó del món i fer-lo arribar al seu destinatari situat a milers de kilòmetres en cosa de pocs segons.

  Els líders indiscutibles

  Fotolog, Hi5, LinkedIn, Bebo, Xing, Twitter... són només algunes de les xarxes socials de les que disposa Internet. Però són Facebook i MySpace les que lideren el rànquing d'usuaris amb 300 milions i 110 milions d'usuaris respectivament i amb una clara tendència a l'alça. Cada dia són més els que formen part d'aquesta espècie de ciutat virtual on no existeixen les persones físiques ni la comunicació no verbal i on la carta de presentació és el que s'anomena el perfil de cada usuari.

  L'era Facebook

  Organitzar un sopar d'antics alumnes, xatejar amb un company de feina situat a l'altra punta de ciutat o publicar les fotos de les darreres vacances a la platja són algunes de les aplicacions més utilitzades pels usuaris de Facebook. Aquesta plataforma va ser creada l'any 2004 per un estudiant de Harvard, Mark Zuckerberg, actual gerent executiu de la xarxa, que l'únic que buscava era comunicar-se amb els seus companys de classe. Mica en mica es va anar ampliant i traduint als diversos idiomes fins arribar a convertir-se en la xarxa mundial que és avui dia. Es calcula que aquesta plataforma factura uns ingressos d'uns 150 milions de dòlars anuals.

  Però no només els individus en sí utilitzen el facebook, sinó que cada vegada són més les empreses o fins i tot ONG's que han decidit llançar-se a l'era facebook per autopromocionar-se o fomentar les seves idees. D'aquesta manera, hi podem trobar des de menús de restaurants o festes d'una discoteca fins al plataformes que fomenten la solidaritat amb el Tercer Món.

  La cara amarga de les xarxes socials

  No obstant això, no tot és de color rosa. Alguns experts asseguren que aquestes comunitats virtuals poden crear addicció o fins i tot arribar a substituir les relacions reals per les virtuals, a més de fomentar l'individualisme. Enrique Echeburúa, catedràtic de Psicologia Clínica de la Universitat del País Basc i autor de diversos llibres relacionats amb les addiccions, assegura que l'ús anormal d'Internet pot crear una forta dependència i recomana no sobrepassar les dues hores diàries. D'altra banda, Echeburúa assegura que el col·lectiu més vulnerable a aquesta addicció són les persones introvertides, amb baixa autoestima i amb una vida familiar pobra.

  I això no és tot. També ens han advertit del risc que corren els més joves de convertir-se en l'objectiu sexual d'un pederasta o d'un pervertit gràcies a l'anonimat que proporciona Internet. O de la cessió total i permanent que fem a Facebook de totes les fotografies, vídeos i opinions que publiquem i que posteriorment són utilitzades per altres empreses per dur a terme estudis de mercat.

  Evolució social?

  Les xarxes socials d'Internet suposen un gran avenç tecnològic, l'exemple de la transmissió de missatges instantanis n'és una mostra. Tot i això, un mal ús d'aquestes tecnologies pot ser perjudicial i arribar a generar problemes com la dependència d'aquestes plataformes creant en la ment dels addictes un món virtual irreal i intangible.

  Data de Publicació 22 Novembre de 2009
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " Facebook , Internet , menors a Internet , xarxes socials "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.