Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103



Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Esports

Enrere

El Nanbudo, un art marcial desconegut

13 fotos

L'Associació de Nanbudo d'Alcarràs es va crear fa més d'una dècada sota el paraigües del Patronat d'Esports de la vila. En formen part una trentena de persones, entre els menuts i els adults, que venen a entrenar cada setmana des d'Aitona, de Soses, de Rosselló i també de Torrent de Cinca, a banda dels propis alcarrassins. Tot i això, segueix sent un art marcial desconegut, sobretot si es té en compte que a tot Catalunya tan sols existeixen 6 clubs de nanbudo. Cal destacar que a principis dels 90, el Baix Segre era una de les comarques amb més nanbudokes i, en quest sentit, Aitona n'era el bressol d'on han sorgit mestres com Lluís Camí, 6è dan, o Jesús Morreres, 7è dan i Campió del Món en la modalitat Jukumite (combat) dels anys 1991 fins 1995.

 

Respiració, moviment i energia

El Nanbudo és un art marcial originari del Japó i fundat pel mestre Doshu Yoshinao Nanbu-Soke. És un sistema d'autodefensa però enfocat a una vessant de salut corporal i mental. El mestre Nanbu, després d'haver practicat diverses arts marcials al llarg de la seva vida, va arribar a la conclusió que eren massa violentes pel seu alt contacte físic. És així com va crear el Nanbudo, un art basat en la correcta respiració i moviment i en la canalització de l'energia corporal.

En la pràctica del Nanbudo hi trobem tres parts diferenciades: la part física, la mental i la filosòfica. La física fa referència al moviment del cos, la mental a la correcta respiració i canalització de l'energia i la filosòfica a treballar els pensaments positius.

Tal i com explicava Ramon Dolcet, president de l'Associació de Nanbudo d'Alcarràs, a aquesta revista, els colors del cinturó, igual que altres arts marcials, són els que determinen el grau de coneixements d'aquest art. A diferència d'altres, però, després del cinturó negre apareixen els números Dan. D'aquesta manera, després del cinturó negre hi ha el 1r Dan, 2n Dan, i així fins al 10è Dan, corresponent al mestre Nanbu i inaccessible als deixebles.

 

Un art poc practicat

El Nanbudo es practica a més de 25 països de tot el món i, segons l'Associació Catalana de Nanbudo, els practicants arriben ja als 150.000. A Catalunya només hi ha 6 clubs, la majoria situats a la província de Barcelona. En aquest sentit, és important remarcar que a la província de Lleida només existeix el club d'Alcarràs.

 

Alcarràs al punt de mira

La vila d'Alcarràs va acollir el passat 5 i 6 de febrer un curs internacional de Nanbudo, que va comptar amb la presència del mestre Yoshinao Nanbu. Aquest curs esdevé una trobada entre els diversos nanbudokes del món i es du a terme cada dos anys a través de l'Associació Catalana de Nanbudo.

Precisament, els tres entrenadors de l'associació, Lluís Camí (6è Dan), Ramon Dolcet (2n Dan) i Alfons Tresanchez (3r Dan), van acudir del 16 al 19 de desembre al primer Seminari Internacional de la INBU (International Nanbu Budo University) a Croàcia, on van aprofundir els seus coneixements d'aquest art marcial.

Properament els podrem veure durant la Fira del Comerç d'Alcarràs de l'1 de maig en una exhibició a la Plaça Nova.

 

Apta per a tothom

El Nanbudo és una pràctica dirigida a qualsevol persona i de qualsevol edat. És accessible a tothom i no té limitacions. Tant és així que per aconseguir un alt grau de coneixement, com seria un 6è Dan en el cas d'en Lluís Camí, entrenador d'adults, calen dècades de pràctica.

Els interessats en practicar aquest art marcial podeu posar-vos en contacte amb el Patronat d'Esports de l'Ajuntament d'Alcarràs.

 

 

 

Data de Publicació 15 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , arts marcials , associacions esportives "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.