Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Esports

Enrere

Comença la nova temporada de pesca 2011

1 fotos

La Generalitat de Catalunya, a través del DOGC, ha fet públiques les espècies pescables, els períodes hàbils de pesca i les aigües en què es pot pescar en aigües continentals de Catalunya per a la temporada 2011. D'aquesta manera, la pesca general de truita es va iniciar aquest dissabte 12 de març i s'allargarà fins el 30 d'agost. En pesca d'alta muntanya s'iniciarà el 14 de maig fins el 30 de setembre. D'altra banda, la publicació al DOGC també regula els esquers per a la pesca de les diferents espècies pescables.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté habilitades les tres línies d'expedició dels permisos de pesca; Internet, a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya, la línia de telèfon 012, i els permisos manuals per a les comarques pirinenques. També està previst que en breu es puguin tramitar presencialment a través de les oficines comarcals del departament.

D'acord amb la Llei d'ordenació de la pesca en aigües continentals, el Departament ha decidit prorrogar la resolució de vedes de l'any anterior, modificant únicament els períodes hàbils de pesca que s'adapten al segon dissabte de març i maig, per baixa i alta muntanya respectivament.

Aquesta serà l'última temporada en què es permetrà la pesca amb mort dins de les reserves genètiques de truita, demora que es va incorporar en la Llei per dos anys.

 

Captures i arts utilitzats

Es recorda a tots els pescadors que la longitud mínima de captura de la truita comuna és de 22 cm i que les espècies exòtiques han de ser sacrificades en el moment de la seva pesca. S'estableix un límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) de 2 exemplars per pescador i dia per a les zones de pesca lliure, 4 exemplars per pescador i dia per a les zones de pesca controlada i 6 exemplars per pescador i dia a les zones de pesca controlada intensiva. Pel que fa a la truita irisada (Oncorhyncus mykiss), s'estableix un límit de 6 captures per pescador i dia per a les zones de pesca controlada intensiva.

Pel que fa a les aigües d'alta muntanya es manté vigent l'obligació de pescar-hi sense mort durant el mes de setembre per tal d'afavorir la reproducció de la truita, llevat de les zones intensives.

Sempre que es pesqui amb esquer natural, s'han de fer servir hams sense mort o amb l'arponet completament esclafat, a excepció de les zones de pesca controlada intensiva i les competicions oficials de ciprínids.

En aigües declarades com a zona de truita, l'ús d'esquer artificial únicament s'autoritza amb un sol ham, excepte a les zones de règim intensiu.


Zones de pesca controlada i Pla de repoblacions

Al web del Departament (www.gencat.cat/daam/pesca/continental/) es pot consultar el llistat de zones de pesca controlada i el calendari anual de repoblacions efectuades en les zones de pesca controlada intensiva, dins l'apartat "Classificació dels trams pel que fa a la pesca".

 

Data de Publicació 13 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Generalitat , pesca "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.