Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Esports

Enrere

Gairebé 150 km en bicicleta, de Montserrat a Alcarràs

2 fotos

El passat 10 de juny 30 ciclistes de l'Associació Excursionista l'Aspardenya d'Alcarràs van realitzar en bicicleta de muntanya el tram de camí de Sant Jaume que va de Montserrat a Alcarràs. Quasi 150 km i una mica més de 1000 metres de desnivell positiu, que van completar en menys de 8 hores de pedalada.

Al tractar-se d'un recorregut que no és circular, la logística era molt important. Era necessari transport fins a Montserrat i un vehicle de suport que els serviria per carregar, primer les bicicletes i després, l'avituallament. Aquesta és una ruta de btt atípica. És el Camí de Sant Jaume i l'objectiu és la peregrinació a Santiago de Compostela i no pas la vessant esportiva. Es prioritza el pas per diferents pobles vers un recorregut interessant a nivell de bicicleta. D'aquí que l'itinerari no tingui cap complicació tècnica i sigui fonamental l'aspecte físic. 

A les 7 del matí, els ciclistes ja estaven pedalant després d'haver sortit d'Alcarràs a les 5. Van seguir la carretera que va cap al coll de Can Maçana (direcció Oest). No presentava cap dificultat tot i que anava en lleuger ascens. Al coll van baixar direcció la carretera del Bruc i per carreteres secundàries arribaren a Igualada ben d'hora. A l'altre extrem de ciutat van parar a esmorzar a la bonica ermita de Sant Jaume de Sesoliveres, on estava l'Enric i la seva dona esperant-los amb el camió de l'avituallament.
A Jorba agafaren un carril bici que va paral·lel a l'autovia durant uns kilòmetres. Van iniciar la pujada més llarga de tot el recorregut: La Panadella. No presentava cap dificultat especial. Asfalt tota l'estona (llevat d'uns centenars de metres passat Porquerisses). Recomanable parar una estona a Santa Maria del Camí abans d'afrontar els últims 4 quilòmetres que sense cap mena de dubte eren els més durs de tota la jornada.

A la Panadella el camí deixà l'asfalt dominant en aquesta primera part de ruta i tocaren els tan desitjats camins. Pallerols, Sant Antolí i Vilanova, els Hostalets, Sant Pere dels Arquells i Cervera on pels carrers de la localitat hi van trobar uns espectaculars murals de flors. Celebraven el Corpus Cristi. 

Passat Cervera van anar seguint un camí de terra polsós que sense adonar-se'n els va portar a les portes de Tàrrega. D'allí cap al restaurant on ja hi havia les dones i familiars de molts que els van acompanyar per dinar plegats.

Després d'omplir la panxa es tornaren a ficar en marxa. Passat Castellnou de Seana van arribar al Palau d'Anglesola, on hi tenien un altre cop a l'Enric i la seva dona amb el camionet i un avituallament que no s'esperaven, el dels padrins del Marc. Orxata, refrescos, aigua ben fresca, xocolata, pastes variades, cireres... 

Lleida ja els quedava al cantó i passat Bell-lloc van pujar la suau serra d'Alcoletge per entrar a la capital pel polígon del Segre. D'allí, cap a la Mitjana que van creuar i seguint el riu Segre fins els Instituts on van agafar el camí que va cap a la depuradora. Canviaren un altre cop de vessant pel pont de fusta per seguir rodant pel marge dret del Segre, cap a Rufea.

Aquest tram creua els poc coneguts aiguamolls de Rufea i arriba fins a Butsènit després de superar una curta rampa de 300 metres. Hi van parar a refrescar-se una mica i assaborir la imminent arribada a Alcarràs. Tan sols tenien 6 quilòmetres que els van fer a ritme suau, assaborint el que van fer de ruta, l'èxit. Ritme d'entrada triomfal amb les vistes del poble a l'horitzó. Pedalaren fins a la plaça del Triangle. Allí, els van rebre amics i familiars a l'alçada de la ruta realitzada. Més d'un es va emocionar amb l'inoblidable rebuda. 

El Club Ciclista vol agrair a l'Antònio tot el tema de la logística, a l'Enric i la seva dona haver fet de suport amb el camió, els avis d'en Marc per l'avituallament del Palau d'Anglesola, l'Aspardenya pel suport econòmic, en Joan de la ferreteria Llorenç per haver-los cedit el vehicle d'Agromalla, la Cooperativa del Camp d'Alcarràs per la fruita i els sucs dels avituallaments així com el Pub Music Jocs per tots els Aquarius que van beure durant el recorregut. 

Pedals i salut!

 

 

Data de Publicació 18 Juny de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , ciclisme "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.