Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

Marcel Justribó, pilot de trial

'Em vaig retirar de les competicions en gran part per les lesions'

5 fotos

Nascut a la Granja d'Escarp l'any 1978, va començar a agafar la moto diàriament als 10 anys. Amb 32 anys, ha guanyat 3 campionats del Trial de les Nacions formant part de l'equip espanyol els anys 96, 98 i 2000. A títol individual posseeix el títol de Campió d'Europa de l'any 95, ha guanyat 5 anys consecutius el Campionat Italià i un el francès. A més, l'any 1999 va aconseguir quedar en sisena posició del Campionat del Món. Actualment es dedica a coprotagonitzar espectacles de trial amb el seu company Jordi Pascuet a més de donar classes a joves que es volen iniciar en aquest esport en una escola de La Seu d'Urgell. Desitja que el trial sigui més accessible als joves que s'hi volen dedicar, però reconeix que és una tasca complicada.


- Qui et va portar al món de les motos?

Va ser el meu pare. Ell ja era aficionat a les motos i anava amb els amics del poble a passar el cap de setmana per les afores. Jo era petit i hi anava a xafardejar. Llavors agafava la bici i intentava imitar-los. Aleshores tenia 9 anys.

- On entrenaves quan vas començar?

Sempre al poble a la Granja. El meu pare té un taller i just al darrera hi ha una muntanya, que és on m'hi passava les tardes. Quan tenia 10 anys vaig començar agafar la moto a diari. Sortia del col·legi i hi anava fins que es feia fosc. Tot el meu temps lliure el dedicava a la moto. I perquè no hi havia més hores de Sol que sinó...

- Alguna lesió important durant la teva carrera?

Sí, dues. Una a la cama esquerra al 2003. Va ser la més greu, em vaig trencar el mal·lèol i el peroné en la prova del Campionat del Món a França. Vaig caure endarrera d'una paret molt alta. Tot i això en el món del trial no hi solen haver caigudes importants. L'altra lesió va ser l'any 2004 a Itàlia quan competia amb l'equip italià a la prova Indoor. Em va saltar la cadena de la moto, vaig caure i em vaig trencar la tíbia de la cama dreta.

- Perquè t'has retirat de les competicions?

Molt va ser arran de les lesions. Un cop lesionat anava amb por, sempre vigilava on no caure i anava bastant desagust. Vaig estar 4 anys a l'equip italià, després havia d'anar a França per dues temporades i ja se'm feia molt costa amunt. Em va sortir amb el company el Jordi Pascuet el tema de fer les exhibicions. Llavors coincidien moltes competicions amb exhibicions, i jo preferia molt més exhibicions, no em feia tanta por i no hi havia tan risc. I econòmicament era el mateix, llavors em vaig decantar per fer això.

- Descartes tornar a competir?

Mmm, sí, perquè ara no hi ha calers. Si em paguessin molt, m'ho pensaria clar. Ara ja ho he passat i m'ho agafaria d'una altra manera. És una bona feina i m'ho prendria com a tal.

- Ara et dediques als espectacles de trial. Què passa pel teu cap quan estàs fent una acrobàcia?

La sensació no és la mateixa que quan competia, per suposat. Quan competia necessitava els 5 sentits al 100% i en aquest cas no, només gaudeixo. Estem rient tota l'estona del bé que ens ho passem i no ens resulta perillós, tret d'un parell de llocs que t'hi has d'aplicar.

- A canvi de què deixaries el món del trial?

Jo he fet això a la vida i és el que m'agrada. Ara per ara m'agrada el que estic fent i disfruto fent exhibicions i també donant classes. M'agrada tot el que estigui relacionat amb aquest món i no ho vull deixar.

M'agradaria que aquest esport fos molt més popular, que tingués molta més afició. Però clar això és impossible perquè és un esport minoritari.

- Quina sensació vas tenir quan l'any 1996 quan vas ser Campió del Món en el Trial de les Nacions amb l'equip espanyol?

Era la primera vegada i va ser una sensació molt bona. Per mi va ser molt, tenia 16 anys i estava en un núvol. Poder anar al Campionat de les Nacions, amb els 4 millors pilots d'Espanya era lo más. A més, jo tenia la pressió de saber que era el més inferior, el més inexpert, el més jove. A més, es va disputar a Suècia, en un terreny de fang i fred, on mai m'hi he trobat bé. Tenia por que per culpa meva el meu equip pogués fallar, però no va ser el cas. Fins i tot vaig guanyar a un dels components de la selecció, que si hagués quedat per darrera seu haguéssim quedat segons. Va ser una sensació molt guapa. Pilots que són rivals teus i que no en donarien ni aigua, com aquell que diu, es converteixen de cop amb membres del teu equip i això és molt bonic. De les 4 vegades que he anat al Trial de les Nacions n'he guanyat 3. L'altra vam quedar segons.

- També tens un rècord Guiness amb el teu company Jordi Pascuet per pujar una paret d'una altura de 3,22m.

Aquest rècord el vam aconseguir l'any 2009 a la cadena Telecinco. Havíem de pujar per una paret vertical de 3,22 metres. Va ser una experiència molt guapa i la presentadora, la Carmen Alcayde, és molt campexana. Vam estar molta estona amb ella i ens ho vam passar molt bé.

- On ha d'anar un jove que vol praticar trial?

Fins ara era difícil. Ara a la Floresta [Les Garrigues] hi ha una àrea legalitzada. A La Seu d'Urgell, en Jordi Pascuet té motos per llogar, però si vas a la Floresta has d'anar amb la teva moto. M'encantaria poder formar un pilot d'aquí a la zona i ensenyar-li tot el que he après, que pogués estar darrera nostre per a que jo li aportés tots els meus coneixements.

Data de Publicació 03 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " La Granja d'Escarp , motociclisme "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.