Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

JADE

"Lleida no té prou locals per un grup com el nostre"

3 fotos

El grup musical JADE d'Alcarràs neix l'any 2004 fruit de la fusió de diversos grups musicals de la zona. Comencen fent versions d'altres grups reconeguts, tot i que descobreixen que el que més els enriqueix és compondre temes propis. Així doncs, l'any 2006 treuen el seu primer disc de hard rock titulat JADE, enregistrat a la CRAZY HOUSE i masteritzat als Estudios 44.1 de Girona. Han participat en diversos concursos musicals com el Pepe Marín Rock 2007 de la província de Lleida on van quedar tercers o en el Directe Lleida 2006, a més de ser seleccionats per la pàgina web www.latevamusica.cletu.net com a autors d'una de les millors 40 cançons de Catalunya l'any 2008 pel seu tema Inténtalo. Tot i això asseguren no creure en els concursos ni en la política que s'hi utilitza. D'altra banda han actuat a les sales La Boite i l'Stones de Lleida, el pub Glory d'Alcarràs i a Grañen, Huesca. Asseguren que no hi ha prou locals que contractin grups com el seu, no obstant això prefereixen ser fidels al seu estil musical. Actualment estan preparant el seu segon disc i prometen que serà més canyero que el primer.

- En quin grup o grups us inspireu a l'hora de compondre un nou tema?
Provenim de diversos estils, des de hard rock americà, passant pel metal o el heavy, entre altres. Creiem que és positiu tenir gustos diferents però a la vegada del mateix estil perquè això enriqueix la nostra música i ens fa diferents. El que sí és cert és que quan acabem de compondre una cançó ens pot sonar a un grup en concret, però avui dia és impossible que no soni a res, tenint en compte la quantitat de música que hi ha al mercat. D'altra banda, el que preval en el nostre grup és la cançó i no l'estil que tingui.

- Com definiu la música que toqueu?
Orgànica, més real, més directa. Cada tema que componem té la seva estructura pròpia, que fuig de l'habitual -estrofa, cor, estrofa, solo i final de la cançó-. També busquem que la cançó que toquem se'ns faci divertida de tocar i tingui dinamisme. A més, tots els temes nostres els toquem amb molt sentiment i això fa que es noti el bon rotllo i fins i tot una certa màgia. Sempre que acabem un directe ens queda un bon sabor de boca.

- Què és el que voleu transmetre amb les vostres cançons?
Aquest és un tema complicat perquè teòricament volem transmetre bones sensacions però les lletres són una mica agòniques [riuen tots]. Tenim cançons per quan estàs content però també per quan estàs més decaigut o més trist. El que expliquem són històries que li poden passar a qualsevol i que també reflecteixen el moment en què han estat escrites. En definitiva, les lletres són teràpies gratuïtes, nosaltres simplement ens dediquem a escopir-les de dins. D'altra banda, també volem demostrar que existeix més música que la que surt per la ràdio. No només hi ha la paxanga o el Bisbal.

- Per què canteu en castellà?
Per començar, el lleidatà és molt marcat, molt "de poble" i volem fugir una mica d'aquest encasellament. A més, creiem que el català en sí és més auster, més dur. D'altra banda, els inicis de Jade van ser en castellà precisament per diferenciar-lo del rock català, al qual no ens sentim identificats. Ens assemblem més al rock estatal com els grups Barricada, Rosendo, Sober, Cikatriz o Eskizo. Tot i això, hem provat algunes cançons en català i tampoc descartem treure'n alguna.

- Quins són els vostres projectes?
El projecte que tenim més immediat és gravar el segon disc i que soni millor que l'anterior. De moment estem buscant un estudi que pugui reflectir bé el que nosaltres toquem.

- I les vostres ambicions?
Ser realistes i passar-nos-ho bé [riuen]. Si poguéssim viure d'això seria fantàstic però el panorama musical actual no ens ho permet. En tenim prou amb les estones d'assaig que passem junts i en la gran amistat que ha nascut gràcies a Jade. A més, tocar ens serveix per desconnectar, és com si féssim teràpia.

- Encara teniu nervis quan heu de sortir a tocar dalt d'un escenari o l'experiència us ha ajudat en aquest sentit?
Amb el temps ho vas portant millor, però si perds aquesta sensació ja ho has perdut tot. Abans de sortir a un escenari sempre tenim els nervis a l'estómac perquè volem que surti bé i agradar al públic. D'altra banda, el que notem és que si un concert dura dues hores ens dona la sensació que ha durat 20 minuts. Quan estàs tocant allà dalt el temps passa volant.

- Quin és el perfil del seguidor més fidel dels vostres concerts?
Nosaltres els anomenem friky jades [riuen tots]. Els que ens segueixen a tot arreu solen ser amics i familiars.

- Expliqueu alguna anècdota divertida.
Una vegada al bateria li va agafar una rampa a la cama en ple concert, però per sort, faltaven dos o tres temes per acabar. I un altre dia es va deixar els pals per assajar i va haver de tocar amb una cullera i un tornavís.

- Quin és el balanç que feu el primer disc?
El balanç és positiu, tot i que millorable. Després de gravar-lo ens vam quedar amb la sensació que podíem haver-ho fet millor i que realment no plasma el que nosaltres fem. En general va quedar un so artificial.

- En quin moment es troba Jade ara mateix?
Musicalment molt millor que fa dos anys enrere. Estem experimentant molt més en composició i musicalitat i, en general, els temes es noten més treballats.

- Alguns diuen que els rockers són en realitat els més sensibles i els que composen les lletres que més emocionen. Creieu que és veritat?
Sí. Diuen que una balada rockera o metalera pot ser més profunda i emotiva que una balada pop comercial. Podria ser perquè tota la intensitat que posem a les cançons que són més metal es transforma en sentiment a l'hora de cantar una balada o un tema més lent.

- Per quan el segon disc?
Esperem que a finals d'any ja puguem gravar per tal que estigui a punt de cara al maig o juny de l'any vinent.

- Què hi trobarem?
Un recull de 10 o 12 cançons que estan més treballades i que tenen més intensitat i força que les que hi ha al primer disc. Hem tirat cap a un rock més dur però alhora més orgànic. Hem volgut definir més les cançons de tal manera que els temes més rockers són més potents i els temes lents són més lents. No hem anat amb miraments com vam fer amb el primer disc i únicament hem fet el que ens venia de gust.

- Un final per l'entrevista?
Salut i Rock & Roll!

 

JADE a Myspace

JADE - El tiempo que anduvimos juntos

Data de Publicació 22 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , música "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.