Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

David Masot, cantant de 'Tremendos'

'Ens hem llençat a ser més festius del que érem... si no ho érem prou'

2 fotos

David Masot va néixer a Maials fa 37 anys, està casat i té dos fills de 3 i 1 any. Com diu ell, primer de tot és pagès d'olivera i ametller i compagina aquesta feina amb la d'alcalde de Maials per CiU després d'estar 4 anys com a regidor i 8 a l'oposició. No obstant això, se'l coneix arreu per ser el cantant del grup de versions Tremendos -premi ARC al millor grup de versions català 2011- i de la formació musical The Companys. La seva passió per la música ja de ben petit el va fer abandonar l'esport quan començava a despuntar a l'equip de futbol del poble. Actualment Comparteix escenari tremendo amb Robert Masip, Benjamí Quiroga, David Rovira, Jordi Miralles i Marc Magrí.

- Diversos components de Tremendos formeu part del grup The Companys. Quina diferència hi ha entre una formació i l'altra?
Amb The Companys fem temes propis i alguna versió en català de cançons conegudes. Amb Tremendos és tot versions de diversos grups, des de música en català, espanyol, en anglès,... fins i tot ens atrevim en portuguès -Ai se eu te pego- [se'n riu]. Està molt pensat pel jovent perquè la major part del públic té de 16 a 35 anys. La veritat és que disfrutem als escenaris, ens rejoveneix i ens fa estar sempre amb les piles connectades.

- Al llarg de la vostra carrera - que va començar l'any 93 amb The Companys- haureu experimentat alts i baixos. Quina ha estat l'època més esplendorosa de Tremendos?
De fet tot va anar lligat. Quan vam treure el disc de les músiques de Lo Cartanyà amb The Companys vam esperar 3 o 4 anys a formar Tremendos. Llavors encara portàvem l'impuls de l'èxit de The Companys. Aprofitant aquest èxit vam formar Tremendos perquè vam dir "coi, si fem versions d'altra gent i les toquem com sabem fer-ho, això pot funcionar". A partir d'aquí ha estat una evolució fins avui dia. Potser el millor any en crítica i reconeixement de premis ha estat aquest 2011 després de rebre el premi al millor grup de versions 2011 [Premis ARC]. 

- Recordareu algun concert amb especial ‘carinyo'.
Molts... Sempre m'ha agradat tocar a la festa de quintos del poble i generalment, quan toquem a casa, és a dir, Maials, Almatret,... sempre tens unes ganes especials que et fan rin-rin al cos. Fora d'aquí em ve al cap Peramola, on s'hi posen 2000 persones. És una passada. Hi ha tot el jovent d'una comarca i és aŀlucinant com un poble petit pot muntar una megafesta sense pensar-s'ho. Fa 10 anys que hi anem i cada any ve més gent, és impressionant.

- Després de l'èxit de Tremendos, m'imagino que encara queda marxa per 10 anys més...
Sí, estem molt iŀlusionats. Alguns em diuen "i no us canseu de l'escenari?" La veritat és que no, perquè a part que disfrutem molt, t'ho prens com una manera de sortir de la rutina diària. Jo sóc alcalde, n'hi ha d'altres que són professors... hi ha una mica de tot i això ens serveix de vàlvula d'escapament. Molts esperem el divendres o dissabte per dir "on anem a tocar?"

- Quins ingredients utilitzeu per fer un concert d'èxit com els que esteu acostumats a fer?
Molta festa, alegria, complicitat amb el públic, fer-lo disfrutar... i sobretot "desparpajo" a l'escenari. A vegades em diuen "com ho feu?". Bé, jo crec que el music o l'artista ho ha de portar dins... perquè no saps com explicar-ho. Jo et diré balla així o balla aixà i de fer-ho un o fer-ho un altre canvia molt. És allò que diuen que "Val més tenir gràcia que ser graciós". Ho fem amb naturalitat, tal i com som nosaltres. 

- Qui escull el repertori?
El fem una mica entre tots. Una de les claus del grup és que és un treball de tots els membres. 

- Quines novetats trobarem als concerts d'aquest 2012?
Ens hem llençat a ser més festius del que érem, si no ho érem prou, amb cançons encara per fer ballar i votar més a la gent. Intentem que la gent s'ho passi molt bé en les festes majors i fer un repertori variat perquè si a un no li agrada la rumba catalana, doncs que pugui ballar un rock, un ska, ... una mica de tot.

 

 

Data de Publicació 25 Abril de 2012
Comentari Article10 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Maials , música "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.