Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

Jackson Quiñónez, atleta de 110m tanques

'Quan era petit el meu gran somni era arribar a competir en uns Jocs Olímpics'

3 fotos

Jackson Quiñónez és un atleta de 110 metres tanques, natural d'Equador i veí d'Alcarràs. Va néixer l'any 1980 a Esmeraldas i va obtenir la nacionalitat espanyola l'any 2005. La seva carrera esportiva engloba multitud de títols i rècords, a més d'haver participat en dos Jocs Olímpics (Atenes 2004 i Pekín 2008) i tenir uns tercers en camí (Londres 2012). És campió d'Espanya absolut de 110 m tanques a l'aire lliure (2006-2009 i 2011) i de 60 m tanques en pista coberta (2006-2010), a banda de tenir el rècord espanyol d'ambdues modalitats. Forma part del club FC Barcelona i la seva entrenadora és Ascensión Ibáñez.

Quiñónez està preparant actualment la seva participació als Jocs Olímpics de Londres 2012 mentre ultima els preparatius d'un projecte empresarial a Lleida.


- Com vas arribar des d'Esmeraldas, la teva ciutat natal, fins a Alcarràs?
Primer vaig arribar a Lleida fa 12 anys. Ja fa molt ja! [se'n riu]. Vaig arribar amb una beca de Solidaritat Olímpica que donaven als països en vies de desenvolupament. Eren preatletes que combinaven l'esport d'alt rendiment amb estudis universitaris i la beca era per un any a Lleida. Vivíem a la Residència Sant Anastasi, estudiava a INEF i competíem i participàvem a nivell esportiu amb el Club Atlètic Lleida. Quan es va acabar al beca vaig tornar a Equador. Llavors molts equips d'aquí em van trucar per si volia tornar i competir amb el seu club. Vaig tornar i més tard em vaig nacionalitzar aquí.

- Quan t'adones que la teva vida girarà entorn l'atletisme?
Va ser al 2003, al Campionat del Món, on debutava i vaig quedar a la meitat del rànquing. Allà em vaig adonar que podia ser bo, perquè estudiava i feia esport, però a un nivell mitjà-alt. Tenia 22 anys i vaig decidir no fer tantes assignatures a la universitat per poder-me dedicar més a entrenar, unes 5 o 6 hores cada dia. I l'any següent aquest esforç es va plasmar a les Olimpíades i vaig dir "ostres, sí que sóc bo". Cada cop entrenava més, em cuidava més,...

- Fa poc has aconseguit el bitllet pels Jocs Olímpics de Londres 2012 i amb aquests ja hauràs participat en 3 olimpíades.
Per mi és un dels èxits més importants que he aconseguit. Quan era petit el meu gran somni era arribar a les olimpíades. Des que vaig anar a Atenes volia ser més gran per fer-les més preparat i ara em trobo en aquest punt. Tinc moltes ganes, molta il·lusió i aquest any he començat molt bé. Ara estic entrenant poc a poc i sense molèsties i això és positiu. Tinc ganes que comencin les competicions i poder aconseguir un bon lloc al rànquing. 

- Quin és el teu objectiu a Londres?
Un cinquè o un primer estaria bé [se'n riu]. No, si arribo a la final, ja seria un èxit molt gran. Les passades vaig arribar a la final i estava pletòric, emocionat, i pensava "estic aquí, on somiava quan era petit". Ho vaig disfrutar molt. Per primera vegada vaig observar la gent, els crits, les competicions...a Atenes estava molt concentrat i no estava pendent de tot el que m'envoltava.

- Com et sents representant a Espanya sent equatorià de naixement?
La meva família em diu que ja he perdut la meva identitat natal. Porto molts anys aquí i per poder superar la distància de la família has d'adaptar-te a la societat. Fins i tot tinc companys que em diuen que sóc més català que ells perquè en poc temps he agafat costums i identitat que molts d'aquí no tenen. Em sento molt còmode competint amb la selecció espanyola. Espanya m'ho ha donat tot, tot el nivell atlètic que he desitjat, a més de l'ajuda psicològica, econòmica, mèdica, per poder complir els meus somnis. Si hagués estat a Equador no hagués aconseguit el que he aconseguit aquí. 

- Com és la teva vida a Alcarràs?
Visc a Alcarràs fa 5 o 6 anys i els primers dies em costava molt fer vida aquí al poble perquè no coneixia a ningú. Ara baixo a esmorzar, als bars ja em coneixen i em preparen els menús que jo vull i això s'agraeix molt. Em tracten molt bé. Sempre que puc vinc a comprar, els diumenges vaig a córrer per aquí al voltant...Tot i que la gran part del dia me'l passo a la pista, viatjant o descansant. 

- Què opines de tota la polèmica originada entorn al dopatge?
Això està embrutant molt el nom de l'esport. Nosaltres estem treballant molt dur per aconseguir el màxim resultat. A més la Comissió Internacional de Dopatge ens té localitzats constantment. Hi ha gent que vol agafar el camí més curt i si et descobreixen no només s'embruta el teu nom sinó el de tots els esportistes d'alt rendiment. És fàcil pensar que si un ho fa, ho poden fer d'altres. Nosaltres estem treballant per aconseguir un rendiment molt alt i això s'aconsegueix a base de sofriment i molt d'esforç. Esperem que al final s'esclareixi tot i que es castigui molt a aquesta gent que ho està fent perquè serveixi d'exemple pels qui comencen ara.

- A part de l'aspecte purament esportiu, tens algun projecte entre mans?
Estem creant una empresa d'entrenament personal a Lleida seguint el model de Los Ángeles. És com si tinguessis un gimnàs a casa teva. Es treballa per objectius i nosaltres dissenyem l'entrenament juntament amb una taula dietètica i els complements necessaris. No volem competir amb cap gimnàs ja que nosaltres treballarem per objectius, motivació i tot molt personalitzat. Jo intentaré estar com a entrenador tot el temps que pugui, sempre i quan les competicions m'ho permetin. 

- Què significa per tu l'Ascensión Ibáñez?
Ella és qui pràcticament ha fet realitat els meus somnis. Ha treballat molt amb mi, s'ha desviscut i ha sacrificat moltes coses de la seva vida. Tot el nivell atlètic que tinc ara és gràcies a ella. 

- Quina és la teva pròxima competició?
Serà el 28 de gener amb el meu club, el FC Barcelona al Campionat de Catalunya de Clubs.

 

Data de Publicació 01 Gener de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , atletisme "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.