Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

Carles Ribes, cantant i guitarrista d''Amelie'

'El que ens va animar a cantar en català era el fet que fèiem una música molt poc catalana'

5 fotos

En Carles Ribes va néixer a Alcarràs l'any 1991. Actualment està cursant els estudis de periodisme a la Universitat de Lleida i és cantant i guitarrista de la banda musical Amelie, un grup de cinc joves amants del pop rock nord-americà més enèrgic.

Amelie va néixer l'agost del 2009 a Barcelona, quan l'Albert Segú (guitarra), en Carles Ribes (cantant i guitarra) i l'Àlex Pla (cantant i sintetitzador) decideixen unir-se per formar un grup. Després d'alguns canvis, el grup es consolida de forma definitiva amb l'entrada d'en Marcel Selva (bateria) i l'Edgar Regincós (baix). A l'abril del 2011 treuen el seu primer disc Somiant despert després de donar-se a conèixer a través de les xarxes socials, on van tenir molt bona acollida i d'on va néixer el seu contracte amb la discogràfica Música Global. Han actuat a llocs de prestigi com la sala Apolo de Barcelona o el Camp Nou durant la celebració de la copa de la Champions del Barça, a banda de fer-ho també als cinemes Lauren de Lleida i per la Festa Major d'estiu d'Alcarràs. Transmeten energia, força i frescor a les seves cançons i ja comencen a sonar a les emissores de més prestigi.

 

- D'on sorgeix el nom de la banda?
No surt de la pel·lícula, que consti [se'n riu]. Buscàvem un nom que fos curtet, fàcil de recordar, fresc,...i a la vegada és un nom de noia. Cantem moltes cançons d'amor i és com el nostre referent.

- Canteu en català però el vostre estil recorda a formacions nord-americanes
Justament el que ens va animar a cantar en català era el fet que feiem una música molt poc catalana. Trobem que a Catalunya hi ha molta música i molt bona però l'estil que fem no estava cobert. Creiem que hi havia aquest buit que nosaltres podíem omplir, a banda de ser una música que des de petits que escoltem. Estem fent el que ens agrada amb la llengua que ens entenem i parlem cada dia. És perfecte en aquest sentit. 

- Teniu previst cantar en altres idiomes?
No, perquè el nostre lloc és a Catalunya i en català. Ens va molt bé així i diuen que quan una cosa va bé no la toquis. A part, ens entenem en català, pensem en català, parlem en català,...no tindria sentit cantar en anglès o en castellà. 

- Qui composa les cançons?
Doncs som l'Albert, que ha fet gran part dels temes del disc, i jo.

- Esteu pensant en un segon disc?
El primer va sortir a l'abril i encara és molt aviat. És normal que la gent tingui ganes de més cançons, però nosaltres estem molt centrats en "Somiant desperts" i encara volem rodar molt i arribar a moltíssima més gent. Quan hàgim esgotat tot el suc que se li pot treure del primer disc farem un segon disc, que de fet ja estem composant. No ens aturem mai i als concerts presentem temes nous, però tampoc estem pensant en un segon disc. Prouta feina tenim en pensar en aquest.

- Quan composeu?
Sempre estem composant. A mi, personalment, quan em passa alguna cosa que em pot commoure o emocionar d'alguna forma, hi ha gent que escriu, que se'n va a dormir al sofà...La meva manera de canalitzar-ho és escrivint cançons i un cop les he escrit, les porto a la resta de la banda i si ens agrada, la fem. 

- Alguna d'aquestes cançons podrien anar a un proper disc?
Podria ser que sí o podria ser que no. Del primer disc vam fer 15 o 20 cançons i d'aquestes en van sortir 11. Per aquest sergon disc la nostra intenció és fer moltes cançons per tenir més opció a triar i fer un bon producte. Recordo que amb el primer disc vam estar escrivint un tipus de cançons i quan ja havíem parlat amb la discogràfic vam dir "No ens agrada", i vam tornar a començar de nou. Ara estem realment contents amb el que hem fet.

- Quin perfil de gent us escolta?
Gent molt jove, adolescents, tot i que nosaltres no ens tanquem a res, al revés, ens agrada que vingui gent de totes les edats. Però també és normal que escrivim cançons que es refereixen als problemes propis de la nostra edat, gent com nosaltres, i per tant, ens escolta gent com nosaltres, és normal. Però tothom qui vulgui, endavant!

- Com va ser el primer contacte amb el públic de Lleida als cinemes Lauren?
A la Festa Major de Maig de Lleida havíem de tocar. Va ploure, es va cancel·lar el concert, i ens demanaven molt d'anar a Lleida. Vam estar una setmana de promoció per Catalunya fent ràdios, teles i tal i el dia que vam estar a Lleida, vam dir, perquè no fem alguna cosa? Era molt ràpid però volíem fer alguna cosa pels fans de Lleida i se'ns va acudir de fer-ho al cine. Vam demanar els permisos i molt bé. Va venir molta gent encara que ho vam organitzar amb poc temps.

- També heu tocat al Camp Nou
Sí. La nostra discogràfica ens va trucar un dia i ens van dir "nois, si guanya la Champions del Barça toqueu al Camp nou". Nosaltres ens vam quedar de pedra i el dia abans, que vam estar mirant el partit junts, tots volíem que guanyés el barça sí o sí. A més, nosaltres som molt culés i sempre anem a veure els partits. Va ser espectacular tocar davant de 100.000 persones. Una oportunitat molt bona.

- Què en penses del nou panorama musical, on els concerts en directe són la base i el disc editat passa a un segon pla?
Jo penso que en temps de crisi s'ha d'agafar com una oportunitat. Potser les discogràfiques no aposten tant com abans, però si tens la sort que t'agafen ho has d'aprofitar. Això és el que estem fent nosaltres. D'altra banda sí que és veritat que el format CD, si abans es venien 100.000 còpies, ara se'n venen 1.000 i això si en vens moltes. Però tampoc és el nostre objectiu. Nosaltres volem tocar molt i fer molts concerts, que al final és d'on realment pots viure. 

- Què en penses de la promoció a través de les xarxes socials?
Som un grup que vam sortir donant-nos a conèixer per les xarxes socials, la discogràfica també ens va trobar allí, els primers seguidors són d'allí.... i ens ha anat molt bé. Ara també tenim cert recolzament dels mitjans que ens ha anat força bé, cosa que també és complicada, però bé, sent una mica tossuts hem aconseguit sonar a les emissores. 

- Quin és el somni de la banda?
No parar de fer discos, de fer cançons i arribar al punt de poder dedicar-nos plenament a això. El somni seria acabar vivint al 100% d'això. Tots estem estudiant i fent altres coses i la idea és dedicar-nos plenament al grup.

 

Data de Publicació 06 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , música "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.