Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

Aquest any 2010 és molt millor que el 2009

Les exportacions lideren els indicis de la recuperació industrial a Catalunya amb un creixement del 17% en el primer trimestre de 2010

  • Generalitat de Catalunya
  • Generalitat de Catalunya
2 fotos

Els indicadors industrials deixen clar que, en els primers mesos del 2010, tots els indicadors presenten millors resultats que durant el 2009. Especialment, destaquen les darreres dades de producció i les exportacions, que podrien liderar la recuperació de la indústria catalana.

L'informe destaca que la indústria catalana sembla que comença a superar la crisi. En aquest sentit, el Secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, ha ressaltat tres idees que defineixen l'evolució de la indústria catalana: la primera és que "el 2009 va ser un any d'una crisi molt intensa", la pitjor des que es publica l'Informe anual i, fins i tot, des de més enrere en el temps; la segona, que, tot i que el 2009 va ser un any tan dolent en el seu conjunt, "a partir del segon trimestre es va produir una inflexió, o canvi de tendència, i els indicadors van moderar la caiguda"; i la tercera, que, "durant els mesos que portem de 2010, la tendència a la moderació de la caiguda ha continuat i, fins i tot, alguns indicadors ja mostren taxes de variació positives".

 

2009: un any d'una crisi molt intensa

Tots els indicadors coincideixen en assenyalar que el 2009 va ser el pitjor any per a la indústria catalana en molt de temps com a conseqüència del perllongament dels efectes de la crisi financera i econòmica internacional i de l'esclat de la bombolla immobiliària. El PIB industrial va caure un -12,9% en relació al 2008. També l'IPI, la inversió industrial i les exportacions van caure a taxes desconegudes en molt de temps. Aquest descens de l'activitat i de la inversió va afectar durament l'ocupació industrial.

 

Durant els primers mesos de 2010, alguns indicadors ja són positius

Durant els primers mesos de 2010, tots els indicadors són millors que durant el 2009 i cal destacar especialment que les darrers dades de producció, mesurada per l'Índex de Producció Industrial, corresponents al primer trimestre i a abril de 2010, mostren una variació interanual del +3,0% i del +8,2%, les primeres dades positives des de finals del 2007.

També cal destacar el cas de les exportacions les quals, amb la seva evolució, podrien liderar la sortida de la crisi. Durant el primer trimestre de 2010, les exportacions han experimentat un augment interanual del 17%. També les importacions entren en valors positius durant el primer trimestre del 2010, però en menor mesura (+4,2%), per la qual cosa l'aportació del sector exterior al creixement és actualment positiva.
 

 

Data de Publicació 20 Juny de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " crisi econòmica "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.