Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

El jutge desestima el pla de pagaments de la Cooperativa de Sarroca per no ajustar-se a la Llei Concursal

L'entitat associativa denega a un grup de socis poder assistir a l'assemblea amb els seus advocats

1 fotos

El jutjat Mercantil de Lleida ha desestimat el conveni anticipat que ha presentat la Cooperativa de Sarroca per posar fi al Concurs de Creditors que va presentar el dia 31 de gener  de 2011. El jutge argumenta que l'acord no s'ajusta als requisits de la Llei Concursal. La raó cal buscar-la en el fet que l'entitat no havia dipositat els comptes dels tres darrers exercicis i per tant no podia presentar aquest conveni que regulava com suposadament havia de fer front a la situació i resoldre-la.

L'advocat de l'entitat va aconseguir el suport dels socis afectats (51% de les signatures) al·legant que amb aquest conveni es podria resoldre la situació. L'acord presentat preveia la renuncia als interessos, la pèrdua d'un 40% del capital i el cobrament del deute en un termini de cinc anys.
 
Els socis que no van estar d'acord amb aquesta proposta volen denunciar que ja van advertir en el seu dia que "l'únic que s'estava fent era generar despeses innecessàries, malentesos i falses expectatives als socis ja que la Llei Concursal no permetia a la Cooperativa de Sarroca presentar un conveni anticipat perquè no s'havien dipositat al Registre els comptes dels darrers anys".
 
Aquest divendres, 15 de juliol, està previst que la Cooperativa de Sarroca celebri una Assemblea General en la qual s'hauran d'aprovar els comptes del darrer exercici però també informar d'aquesta situació a la resta de socis de l'entitat que van creure en la promesa de la Cooperativa.
 
Davant aquesta situació, un grup d'afectats ha demanat a l'entitat la possibilitat d'acudir a l'Assemblea amb els seus advocats per tal de disposar d'assessorament jurídic in situ i poder prendre decisions que no els perjudiquin si cal efectuar alguna votació durant l'acte. L'entitat però els ha denegat aquesta possibilitat, fet que els deixa en clar desavantatge i en una situació d'indefensió que no s'ajusta a dret. Alhora han requerit la presència d'un notari per tal que aixequi acta de l'Assemblea, fet que el Consell Rector està obligat a complir.
 
Tot i que es desconeix quin és exactament el montant, es considera que el deute d'alguns membres del Consell Rector de la Cooperativa de Sarroca amb la Secció de Crèdit podrien superar els 400.000 euros. A aquest import caldria afegir-hi el deute acumulat per la gerent/administrativa de l'entitat que ja ha estat denunciada per la via penal. Cal assenyalar que si la gerent, el Consell Rector i alguns treballadors de l'entitat retornessin els diners que deuen, la Cooperativa estaria en disposició de retornar prop del 50% del deute a la Secció de Crèdit i per tant als socis que hi van dipositar la seva confiança i estalvis. Aquests pagaments s'haurien de fer d'acord a la llista que estableixi l'Ordre Concursal.
 


Data de Publicació 14 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " empreses , Sarroca de Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.