Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

Lleida podria sortir abans de la crisi gràcies al sector agroalimentari

1 fotos

La comissió territorial de l'Acord Estratègic preveu que Lleida pugui sortir abans de la crisi degut al millor comportament del sector agroalimentari. Així es va despendre de la reunió que va tenir lloc a la delegació del Govern a Lleida el 19 de novembre amb alguns membres de la comissió. Aquest Acord preveu un paquet de 102 mesures destinades a transformar el model de creixement de l'economia catalana per fer front a la crisi. Compten amb un pressupost per aquest 2010 de 6.722 milions d'euros.

D'entre aquestes 102 mesures en destaca l'aeroport de Lleida-Alguaire, l'aeròdrom de la Seu d'Urgell, infraestructures viàries rurals, regadius i cicles formatius. En el cas concret de Lleida, destaquen les obres de nous regadius realitzades al Canal Segarra-Garrigues, al Segrià Sud i al Garrigues Sud, a més de la posada en marxa de la plataforma logística CIM Lleida (Central Integrada de Mercaderies de Lleida) i l'ampliació de l'aparcament de camions. Pel que fa a l'àmbit de l'energia s'han posat en funcionament quatre subestacions elèctriques a Baqueira, Almatret, Albatàrrec i Mont-roig. I en la formació s'està duent a terme, juntament amb Tàrrega, un pla experimental de cicles formatius. El secretari d'Economia, Andreu Morillas, va explicar que a l'economia lleidatana es comença a detectar una certa resposta positiva i que gràcies al sector agroindustrial ha suportat millor la crisi que altres.

No obstant això, un estudi sobre l'afiliació a la Seguretat Social per sectors a Lleida elaborat per la conselleria d'Agricultura revela que per cada dos afiliats en sectors relacionats amb el camp a Lleida n'hi ha un en la indústria de l'alimentació i les begudes. Mentre que Lleida és el motor agrari de Catalunya amb 21.210 afiliats (32% de tot Catalunya), només arriba al 12% pel que fa a la indústria agroalimentària. Per contra, a Barcelona aquests percentatges es tradueixen al 27% d'ocupats al camp respecte tot el territori català i un 58% en el sector agroalimentari (44.420 afiliats). En altres sectors, Lleida aporta un 4% d'afiliats a altres indústries, la construcció representa un 8%, l'energia un 13% i els serveis un 5%.

Data de Publicació 18 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " crisi econòmica , empreses , Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.