Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

Els autònoms tindran un atur que no satisfà als sindicats de treballadors

  El Consell de Ministres va aprovar el passat 20 de novembre un avantprojecte de llei que preveu que els treballadors autònoms que cessin la seva activitat de manera involuntària puguin cobrar l'atur. El problema que veuen els sindicats és que és una prestació de curta durada. Tot i això esperen que millori la llei durant el seu tràmit parlamentari.

  Aquesta mesura tindrà un mínim de 583 euros mensuals i no podrà superar els 1.383 euros. La quantitat serà equivalent al 70% de la base per la qual es cotitzava durant els dotze mesos anteriors.

  Els autònoms que hagin cotitzat de 12 a 17 mesos tindran dret a dos mesos d'atur; si ho han fet entre 18 i 23 mesos els correspondrà tres mesos de prestació; de 24 a 29 tindran quatre mesos d'atur; de 30 a 35 equival a cinc mesos; i els que hagin cotitzat 36 mesos o més cobraran el màxim, és a dir, sis mesos. Un altre factor que es tindrà en compte són els períodes de cotització efectuats dins els 36 mesos anteriors a la situació legal del cessament de l'activitat. Els majors de 60 anys podran arribar a cobrar fins a nou mesos.

  Aquest és un model mixt, ja que pot ser voluntari o obligatori. Per poder cobrar la prestació d'atur, els autònoms hauran de cotitzar al mateix temps per accidents laborals i malalties professionals. Aquesta mesura actualment és voluntària excepte pels treballadors autònoms econòmicament dependents. Segons l'Executiu, la nova llei beneficiarà un milió d'emprenedors, dels quals 43.570 corresponen a la província de Lleida. Algunes fonts apunten que la llei pugui entrar en vigor al mes de juliol.

  Data de Publicació 18 Gener de 2010
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " atur , empreses , sindicats de treballadors "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.