Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Editorial

Enrere

La fruita del Baix Segre, al Món

  La campanya de la fruita començarà aviat al Baix Segre i, com acostuma a passar sempre, la vida diària de les diferents localitats quedarà alterada durant els propers mesos pel trànsit de tractors, treballadors, palets, activitat a les cooperatives i productes fructícoles... El d’aquest dies serà un paisatge que a tots ens és ben familiar.

  Les previsions del Departament d’Agricultura i Afrucat per aquest any són bones. Per exemple, es calcula que la producció de préssec i nectarina creixerà un 11% més que el 2012 i, de moment, els preus de la pera i la poma a Mercolleida són bons, ja que en alguns casos fins i tot dupliquen els que hi havia fa uns mesos. Caldrà que aquesta tendència positiva es consolidi i que en aquesta cadena de negoci i acabin guanyant tots, però sobretot els que dia rere dia cuiden els seus arbres per, ara, aquestes dates, recollir-ne el fruit. També les cooperatives i empreses fructícoles del Baix Segre, un veritable motor econòmic local.

  La fruita dolça és un dels màxims exponents que identifiquen el Baix Segre. És tracta d’un producte d’alta qualitat, sorgit dels nostres camps regats amb l’aigua dels nostres canals. Un producte exportable al món, que genera riquesa al territori. En els temps de crisi actuals, s’està comprovant que el producte de proximitat, com en aquest cas la fruita, té més sentit que mai i de la seva exportació als mercats mundials depèn, en gran mesura, el creixement econòmic de les empreses locals. Hem d’exigir, també, que aquesta fruita recollida a Lleida estigui present a les grans superfícies d’alimentació del nostre país. Aquí encara hi tenim una assignatura pendent que cal treballar entre totes les parts.

  Des de l’Altanto celebrem l’inici de la campanya de la fruita al Baix Segre i esperem que sigui satisfactòria en tots els sentits, també per generar llocs de treball a gent que actualment es troba a l’atur.  

  Data de Publicació 20 Abril de 2013
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " Fruiturisme "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.