Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Qui defensa els interessos de Catalunya?

1 fotos

L'aprovació del Reial Decret Llei 14/2010, que suposa la retallada retroactiva de les fotovoltaiques, amb el vot favorable dels partits PSOE-PSC, CIU i PNB ha suposat la fi de la seguretat jurídica del ordenament legal del nostre país.

Malgrat l'esforç realitzat pels grups parlamentaris PP, ERC, IU-IC i CC en defensa de la seguretat jurídica, en la sessió parlamentaria del dia 11 de març el Congrés dels Diputats va aprovar unes mesures qualificades de "retroactives" i "inacceptables" pel comissari europeu de l'Energia, Günther Oettinger, que posen en greu perill la viabilitat del sector fotovoltaic nacional i poden suposar la ruïna d'aquelles empreses i particulars nacionals i estrangers que, animats pel mateix govern i emparats en el RD 661/2007, havien invertit en el sector més de 20.000 milions de euros.

Es preveu que la retallada amb caràcter retroactiu del 30% del ingressos en els propers tres anys i la limitació d'hores de producció amb dret a prima a partir del tercer any tindrà uns efectes catastròfics:

- Impedirà tornar els crèdits que es van fer finançats al 80 i 90 % per les entitats bancàries, i portarà a la fallida a més de 50.000 famílies (4.000 només a Catalunya) que han invertit en el sector de l'energia fotovoltaica.

- Suposarà la fi de la inversió en la fotovoltaica, una font d'energia segura, neta i descentralitzada que ajuda a disminuir la dependència del petroli i contribueix a evitar el canvi climàtic.

- A causa de la inseguretat jurídica generada, comportarà la fallida d'aquest sector productiu i portarà a l'atur a més de 20.000 treballadors, en haver perdut totalment la confiança dels futurs inversors i augmentar el risc en la inversió per a nous projectes fotovoltaics.

-Impactarà negativament sobre la confiança de la comunitat inversora internacional en l'Estat espanyol, ja que la decisió no negociada de la retallada retroactiva de l'activitat productiva de la energia fotovoltaica afecta també la rendibilitat d'inversions institucionals estrangeres (fons d'inversió americans, alemanys, anglesos, francesos, italians i holandesos) per valor de més de 10.000 milions d'euros (De fet els inversors estrangers ja han presentat una reclamació multimilionària contra l'Estat espanyol davant el Tribunal Internacional d'Arbitratge de Londres).

Amb 900 instal·lacions fotovoltaiques, més de 1.500 petits productors i una potència nominal instal·lada de 72 MW , la Plana de Lleida resulta ser una de les zones més afectades de tot el país, i es calcula que el RD Llei 14/2010 li suposarà al territori una pèrdua d'ingressos de més de 250 milions d'euros.

Senyors diputats del PSC i CIU: tot i conèixer tots aquets arguments -perquè nosaltres els hi havíem transmès abans de la votació-, tot i la nostra insistència, les nostres queixes i fins i tot súpliques, vostès van votar a favor de l'aprovació d'aquesta llei nefasta.

Els bons ciutadans, la bona gent, ens sentim abandonats i traïts pels nostres representants, abocats a la ruïna i obligats a inundar de recursos els tribunals reclamant a l'Estat Espanyol pels danys i prejudicis produïts.

Qui defensa els interessos dels ciutadans de Catalunya?

 


Jaume Pedrós
Responsable nacional del sector de farratges d'Unió de Pagesos i soci d'Anper

Data de Publicació 22 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " energia , Govern estatal , Partits polítics , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.